Onsdag 20 juli

Programledare: Helena Groll och Sven Börjesson

Kampen om Gaza
Nu hårdnar nervkriget mellan premiärminister Sharon och de israeliska bosättarna.

Tema: Den dyra maten
Maten är dyrare än vi tror och den betalas nämligen tre gånger, i affären, med jordbrukssubventioner och av miljön. Är det möjligt att minska jordbrukssubventionerna, ha billiga konsumentpriser och samtidigt göra miljön till vinnare? Vi sänder från Wapnö utanför Halmstad, en gård med närmare 1000 kor. Medverkan av Lennart Bengtsson, Wapnö, Christel Cederberg, Svensk Mjölk, Åke Karlsson, Förbundet Sveriges Småbrukare och Johan Norberg, Timbro.

Jobba illegalt
”Straffa arbetsgivaren och inte den som jobbar illegalt”, det säger LO idag. Är det en bra idé att den som jobbar illegalt borde ha rätt till skadestånd? Samtal med Erland Olausson, LO. (17.00)

Mordet på Kungsgatan
I går släpptes de åtalade för det uppmärksammade mordet på Kungsgatan i Stockholm. Studio Ett har gått igenom de första förhören - vad sade vittnena egentligen?

Barnvagnsstölder
Varje år anmäls mellan 700 och 800 barnvagnsstölder bara i Stockholm. Barnvagnsstölderna har skjutit i höjden i takt med att priserna på barnvagnar har gått upp. Det vanligaste är att det är narkomaner som stjäl barnvagnar å sen säljer dom vidare till en hälare, men i bland rör det sig om rena beställningsjobb... Reportage av Maria Ridderstedt.

Åldersuppror
Hör Ludvig Rasmusson när han tycker att vi måste sluta hacka på 40-talisterna.

Producenter: Petter Ljunggren och Sven Börjesson.