Torsdag 21 juli

Programledare: Karin Hübinette och Karin Wickström

Londonbomber
Det har skett fler bombattacker i Londons tunnelbana. Och det är på dagen 2 veckor sen bombattackerna som krävde minst 52 liv. Vår utsända Kajsa Norell rapporterar och Anders Hellner från Utrikespolitiska institutet medverkar. 16.05

Studio Ett Tema: I eftermiddag återvänder vi till vår serie om Arbetslivet. Vad händer på en mindre ort när den största arbetsgivaren slår igen? På Gotland har försvaret skurit ner sin verksamhet - men i nedläggningens spår tar nu en Gnosjöanda vid. ca 16.10

Londonbomber
Fler attacker har skett i Londons tunnelbana. Medverkar gör terroristexpert Magnus Ranstorp. 17.00

AMS
Idag tillkännagav regeringen att generaldirektören för Banverket Bo Bylund blir chef och generaldirektör för AMS-chef. Nu är han med oss här i Studio Ett.

Kriminalvården
Fängelseledningen på Hall tvingats isolera alla intagna på två avdelningar efter att personalen hotats och misshandlats.
Kriminalvårdschefen Lars Nylén och Jan Guillou diskuterar läget.

Bostadsinbrott
Aldrig har det sålts så mycket lås och larm trots att antalet bostadsinbrott faktiskt minskar. Är oron skapad av branschen, frågar vi oss. Professor Janne Flyghed och Jonas Gudmunds från Trygga Hem medverkar.

En djupdykning i statistikens förlovade land
Vi journalister rapporterar ofta om nya undersökningar och nya siffror. Men vad kan vi egentligen om statistik och kan man lita på rapporteringarna?

Producenter: Nils Horner och Susanna Einerstam