Presidentkandidat Emmanuel Macron och presidentkandidat Marine le Pen i Frankrike.
1 av 4
Foto: Eric Feferberg/TT, Francois Mori/TT.
Johar Bendjelloul och Cecilia Strömberg tillsammans med gäster.
2 av 4
Johar Bendjelloul och Cecilia Strömberg tillsammans med chefsekonom Martin Ådahl (C) och Thomas Fällbom, Yump France. Foto: Olle Hägg/Sveriges Radio
Rym Ben Tilli, företagare
3 av 4
Rym Ben Tilli, företagare. Foto: Sara Sundberg/Sveriges Radio
Bengt Almquist, pilot, programledarna Johar Bendjelloul och Cecilia Strömberg samt vår korrespondent i Paris Margareta Svensson.
4 av 4
Bengt Almquist, pilot, programledarna Johar Bendjelloul och Cecilia Strömberg samt vår korrespondent i Paris Margareta Svensson. Foto: Olle Hägg/Sveriges Radio
STUDIO ETT FREDAG 5 MAJ

Slutspurt presidentvalet Frankrike

Direkt från Paris, 17-timmen
23 min

Programledarna Johar Bendjelloul och Cecilia Strömberg är på plats i La Courneuve, en förort till Paris. Hör bland annat om satsningen på nyföretagande och den stora valfrågan: arbetslösheten. Några av gästerna är Martin Ådahl, chefsekonom på Centerpartiet och rankrikekännaren Tomas Lindbom, förstagångsväljaren Coline Almquist, och piloten Bengt Almquist, som efter 22 år i Frankrike, överväger att söka franskt medborgarskap på grund av valet.

Mer om Presidentvalet i Frankrike 2017

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".