Sülmez Dogan representerar De Gröna i delstatsparlamentet i Bremen, en stad dit många turkar kom som arbetsmigranter på 60- och 70-talet. Motsättningarna mellan förespråkare och motståndare till Turkiets president Erdogan blir allt hårdare.
1 av 2
Sülmez Dogan representerar De Gröna i delstatsparlamentet i Bremen, en stad dit många turkar kom som arbetsmigranter på 60- och 70-talet. Motsättningarna mellan förespråkare och motståndare till Turkiets president Erdogan blir allt hårdare. Foto: Daniela Marquardt/Sveriges Radio.
Statsvetaren Hakkı Taş, har fått en tillfällig fristad i Tyskland efter att hans universitet i Ankara stängdes och förföljelsen av akademiker började efter kuppförsöket i Turkiet förra året.
2 av 2
Statsvetaren Hakkı Taş, har fått en tillfällig fristad i Tyskland efter att hans universitet i Ankara stängdes och förföljelsen av akademiker började efter kuppförsöket i Turkiet förra året. Foto: Daniela Marquardt/Sveriges Radio.

Turkiet rör om i den tyska valrörelsen

"Erdogan förstör den fredliga samexistensen människor emellan"
8:00 min

Under det gångna året har turkiska företrädare trappat upp de verbala attackerna vilket sprider oro bland de många invånare med turkiska rötter i Tyskland. I den senaste turen varnade Turkiets utrikesminister sina landsmän för att resa till Tyskland på grund av påstådda anti-turkiska stämningar. President Erdogan har uppmanat turkiskättade tyskar att bojkotta de stora partierna i förbundsdagsvalet om en dryg vecka. Hör reportage av Daniela Marquardt.

Mer om Valet i Tyskland 2017

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".