Hjärnskadade eleven Eleonore Vårmy är glad att assistenten Malin Friberg (t h) fortfarande har jobbet kvar, trots att hennes kollegor blivit färre.
1 av 3
Hjärnskadade eleven Eleonore Vårmy är glad att assistenten Malin Friberg (t h) fortfarande har jobbet kvar, trots att hennes kollegor blivit färre Foto: Odd Clausen/Sveriges Radio.
Andreas Larsson är en av de som rekryterar månadsgivare åt Furuboda folkhögskola. Resultatet har överraskat verksamhetschefen Jenny Anderberg.
2 av 3
Andreas Larsson är en av de som rekryterar månadsgivare åt Furuboda folkhögskola. Resultatet har överraskat verksamhetschefen Jenny Anderberg. Foto: Odd Clausen/Sveriges Radio.
Verksamhetschef Jenny Anderberg är glad att regeringen höjer stödet till folkhögskolor som har kurser för funktionshindrade. Men Furubodas ekonomi kommer att vara fortsatt ansträngd.
3 av 3
Verksamhetschef Jenny Anderberg är glad att regeringen höjer stödet till folkhögskolor som har kurser för funktionshindrade. Men Furubodas ekonomi kommer att vara fortsatt ansträngd. Foto: Odd Clausen/Sveriges Radio.

Utbildningar för funktionsnedsatta får mer pengar i regeringens budgetförslag

"De ekonomiska bekymren finns kvar, men framtiden har ljusnat"
6:26 min

Statsbidragen till folkhögskolor som utbildar personer med funktionsnedsättning har fått minskade statsbidrag på senare år. Det beror på att utbildningarna har blivit fler, utan att stödet från staten har ökat. Men i regeringens budgetförslag föreslås nu ökade anslag Furuboda folkhögskola i Skåne, som är störst på området och också hållit på längst, har drabbats hårdast av de krympande statsbidragen. Hjärnskadade Eleonore Vårmy är en av dem som pluggar där. Reportage av Odd Clausen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".