Xi Jinping
1 av 2
Foto: TT/Montage.
Sveriges Radios korrespondent i Peking Hanna Sahlberg tillsammans med ordföranden i EU:s handelsakmmare i Peking, Mats Harborn, och med SvD:s utsände i Kina Ola Wong.
2 av 2
Sveriges Radios korrespondent i Peking Hanna Sahlberg tillsammans med ordföranden i EU:s handelsakmmare i Peking, Mats Harborn, och med SvD:s utsände i Kina Ola Wong. Foto: Sveriges Radio.
Makten i Kina

Kinas framtida inriktning

16 min

I Kina har nu landets högsta ledning utsetts efter att kommunistpartiet haft sin stora partikongress. Den högsta makten finns samlad kring kommunistpartiets generalsekreterare Xi Jinping i politbyåns nyvalda ständiga utskott, och de personer som sitter där kommer att påverka Kinas framtida inriktning. I kinesiska medier hyllas redan en kommande ”ny era” under Xi, med viktiga milstolpar som utrotandet av fattigdomen i Kina och kommunistpartiets 100-årsjubiléum 2021.

Vår korrespondent i Peking, Hanna Sahlberg, var med vid presentationen av den nya högsta ledningen i Folkets stora sal i morse, och analyserar tillsammans med ordföranden i EU:s handelskammare i Peking, Mats Harborn, och SvD:s utsände i Kina, Ola Wong, vad som avhandlades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista