SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein.
1 av 3
SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein. Foto: Katarina Helmersson/Sveriges Radio.
Darko Mamkovic, med ursprung i Serbien, gruppledare och ordförande för Sverigedemokraterna i Norrköping.
2 av 3
Darko Mamkovic, med ursprung i Serbien, gruppledare och ordförande för Sverigedemokraterna i Norrköping. Foto: Katarina Helmersson/Sveriges Radio.
Natalia Bonila, verksam i Portalen, en organisation som arbetar för att fler nyanlända ska få jobb.
3 av 3
Natalia Bonila, verksam i Portalen, en organisation som arbetar för att fler nyanlända ska få jobb. Foto: Katarina Helmersson/Sveriges Radio.

Sverigedemokraterna vill nå fler invandrarkvinnor inför valet

9:00 min

I dag samlas Sverigedemokraterna till landsdagar i Norrköping där partiet ska slå fast sin politik inför valet nästa år. En grupp där man hoppas hitta många nya väljare är människor som bor i invandrartäta förorter, särskilt kvinnor.

Hör Anders Sannerstedt, docent i statvetenskap vid Lunds universitet, om varför väljare i invandrartäta områden lockas till Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning växer och rekryterar nya medarbetare och i soffan på kommunikationschefen Joakim Wallersteins arbetsrum i riksdagen ligger högar av de nya pikétröjor som SD-företrädarna ska bära under valkampanjen.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista