Scott Goodstein, expert på digitala valrörelser och hjärnan bakom Bernie Sanders gräsrotskampanj i USA är på besök i Stockholm.
Scott Goodstein, expert på digitala valrörelser och hjärnan bakom Bernie Sanders gräsrotskampanj i USA är på besök i Stockholm. Foto: Inger Arenander/Sveriges Radio.

Hjärnan bakom Bernie Sanders kampanj i Sverige

"Lär känna din bas och våga exprimentera"
4:06 min

En av de mer framgångsrika kampanjerna på andra sidan Atlanten var den som, helt otippat, skapade ett stadigt växande stöd för en ganska okänd 73-årig senator från delstaten Vermont. Bernie Sanders utmanade demokraternas Hillary Clinton från vänster. Hans kampanj lyckades mobilisera miljontals gräsrötter och en stor del av arbetet gjordes digitalt.

Scott Goodstein, från Cleveland Ohio, presenteras som hjärnan bakom den digitala kampanjen och han har just besökt Stockholm för att berätta för den svenska vänstern om Sanderskampanjen. Ekots Inger Arenander har mött honom.

Hur ser det ut i Sverige där valrörelsen börjar komma i gång?
Hör Marie Grusell, som är medieforskare vid Göteborgs universitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".