Arbetsförmedlaren Stefan Persson (tv) har hjälpt Börje Andersson att få jobb i ett åkeri i Stilleryd. Familjeföretagets delägare Maria Nilsson är glad över att kunna ställa upp, men utan lönebidrag hade hon inte haft råd
1 av 4
Arbetsförmedlaren Stefan Persson (tv) har hjälpt Börje Andersson att få jobb i ett åkeri i Stilleryd. Familjeföretagets delägare Maria Nilsson är glad över att kunna ställa upp, men utan lönebidrag hade hon inte haft råd Foto: Inger Arenander/Sveriges Radio.
Morgan Böckman (th) har efter lång sjukskrivning fått anställning i en livsmedelsbutik i Mjällby. Han är mycket nöjd och butikschefen Magnus Svensson har gett honom ett heltidsjobb.
2 av 4
Morgan Böckman (th) har efter lång sjukskrivning fått anställning i en livsmedelsbutik i Mjällby. Han är mycket nöjd och butikschefen Magnus Svensson har gett honom ett heltidsjobb. Foto: Inger Arenander/Sveriges Radio.
Linda Paulsson med hästen Piropo bor på Lyckans gård i Brinkamåla i Blekinge. Hon tar emot människor som behöver arbetsträna.
3 av 4
Linda Paulsson med hästen Piropo bor på Lyckans gård i Brinkamåla i Blekinge. Hon tar emot människor som behöver arbetsträna. Foto: Inger Arenander/Sveriges Radio.
Juldekoration i lastbilshallen på åkeriet i Stilleryd
4 av 4
Juldekoration i lastbilshallen på åkeriet i Stilleryd Foto: Inger Arenander/Sveriges Radio.

Arbetsförmedlingens uppgifter har blivit svårare och bredare

12 min
  • Det politiska målet att alla som kan arbeta ska göra det, har inte bara inneburit krav på den enskilde, utan även förändrat Arbetsförmedlingens uppgifter.
  • De måste hitta arbetsgivare som är beredda att anställda dem som har allra störst problem att få jobb.
  • Hör reportage av Inger Arenander, som bland annat har träffat Stefan Persson, arbetsförmedlare i Karlshamn i Blekinge.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista