1 av 3
Maria Ridderstedt
2 av 3
Monica Saarinen
3 av 3
Vad är det årets Nobelpristagare i fysik Roy Glauber sopar ihop här, och varför gör han det?

Torsdag 6 oktober

Programledare: Monica Saarinen och Maria Ridderstedt

Ny tysk regering
Drygt två veckor efter det tyska valet pekar en hel del på att Tyskland snart får en regering och det kan bli en storkoalition av socialdemokrater och kristdemokrater - huvudmotståndarna före valet. Medverkan av Kristian Åström, utrikeskorrespondent.

Centralen: Vem ska bestämma i skolan?
Hur mycket ska eleverna säga till om och hur ska lärare sätta gränser? Är det okej med kvarsittning och beslagtagna mobiltelefoner? Hur kommer den nya skollagen påverka relationen mellan lärare och elev? 

Tunnelbanestrejk
Nu strejkas det vilt i Stockholms tunnelbana efter uppsägningen av en fackombudsman. Vad handlar konflikten egentligen om? 17.00

Ig-nobelpriset 
I kväll delas ett annorlunda forskarpris ut på Harvarduniversitetet i USA och utan att ha några egentliga kopplingar till det ädla Nobelpriset kallas det Ig-nobel-priset. Priset delas ut till forskare och vetenskapsmän för upptäckter som först får dig att skratta men sedan tänka efter... Förra årets Ignobla fredspris gick t ex till uppfinnaren av Karaoken. Reportage av Anton Karis.
Om du vill se prisutdelningen klicka här:
http://www.improb.com/ig/2005/2005-details.html


Högkonjunktur och köpfest
Det stundar ljusare tider för hushållen och ekonomerna talar om köpfest. Men hur långvarig är en högkonjunktur

Fattigdomsfällan i USA
Ni minns bilderna efter orkanen Katrina, som chockade både USA och omvärlden - bilder på trasiga, fattiga människor som satt kvar i den dränkta staden och en fattigdom och misär som plötsligt blev synlig. Men New Orleans är inget undantag; så här ser det ut i de flesta amerikanska storstäder och den senaste statistiken visar att fattigdomen i USA fortsätter öka. Reportage av Helena Groll. 
Björn i Uppland

Björnstammen i Sverige växer, framförallt i norr men på senare tid har björn siktats så långt söderut som i de uppländska skogarna och i Stockholms län. Nu vill Länsstyrelsen i Uppsala ta reda på hur många björnar som rör sig i skogarna... 

Producenter: Per Hylén och Susanna Einerstam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".