1 av 2
Monica Saarinen
2 av 2
Anders Holmberg

Fredag 21 oktober

Programledare: Anders Holmberg och Monica Saarinen

LibanonmordI vår första timme ska vi till Libanon och reaktionerna där på att Syrien av FN pekas ut som ansvarigt för mordet på förre libanesiske premiärministern Rafiq Hariri.
Kl 16.05

Tema: Skolstarten
Vårt tema handlar om när det är lämpligt för barn att börja skolan? På många håll i världen sker skolstarten tidigare än i Sverige. I Storbritannien till exempel redan vid 5 års ålder. Vore det nåt också för Sverige? Hör bl a förskoleminister Lena Hallengren, Mikael Söderlund, kommunalpolitiker (m) i Stockholm.

Pakistan
I vår andra timme ska det handla om den akuta situationen i Pakistan, där tusentals barn riskerar att frysa ihjäl den närmaste tiden om inte mer hjälp når landet. Hör svenska hjälparbetare på plats. Kl 17.00

Segregation
Hör ett reportage av Katarina Gunnarsson från stadsdelen Ronna i Södertälje. Vad låg bakom bråken där för drygt en månad sen? Det blir diskussion med Luciano Astudillo, riksdagsledamot (v) och Mauricio Roijas, riksdagsledamot (fp).

Krönika
Hör också vår fredagskrönikör Björn Elmbrant, om rättssäkerheten, justitieministern och det våta fingret i luften.

Maria Carlshamre och Folkpartiet
Folkpartiets EU-parlamentariker Maria Carlshamre, som  dömts för bokföringbrott, väljer att sitta kvar som ledamot i EU-parlamentet. Detta trots att det egna partiet rekommenderar henne att hoppa av. Samtal med Maria Carlshamre och Marit Paulsen.

Hjärnsläpp
Pontonkranen Lodbroks besättningsmän gjorde fel av detta skäl. Fotbollsspelaren Olof Mellberg likaså. De gick emot logiken och vanan och fick hjärnsläpp. Men vad betyder egentligen uttrycket hjärnsläpp? Studio etts reporter Johanna Eklundh har gått till botten med den senaste tidens modeord.

Producenter: Maria Meschke och Towe Matre

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".