1 av 2
Kristin Göthe
2 av 2
Anders Holmberg

Onsdag 2 november

Programledare: Kristin Göthe och Anders Holmberg

Kosovos framtid
FN
har uttsett Martti Ahtisaari till ny medlare i Kosovo. Samtal med Daniel Skoglund, löjtnant och informationsansvarig för Svenska utlandsstyrkan i Kosovo och Christina Gustafsson, utrikesreporter, om läget och vad som väntar inför förhandlingar om Kosovos framtid, självständighet eller självstyre under Serbien.

Slaget om franska förorterna
I Studio Ett tema om våldet och kravallerna som sprider sig i förorterna runt Paris och segregationen pekas ut som boven i dramat men, är den värre i Frankrike än i övriga Europa och är massiva polisinsatser lösningen? Samtal med utrikeskorrespondent Alice Petrén, journalisten Nur Tutal, Arenas chefredaktör Per Wirtén och Carl Rudbeck från tidskriften Smedjan.

Ej kränkning låta barnen bevittna misshandel
Den som misshandlar i barnens åsyn kan inte dömas för att ha ofredat barnen.  Barnen är inte brottsoffer slog Högsta domstolen fast idag. Samtal med justitieråd Johan Munck och Gudrun Norberg, informationschef på Brottsoffermyndigheten.

Fotvandring
Fler och fler ger sig ut på vandring, något som rentav har blivit en trend. Hör reportage av Lars Ekelöf, SR Örebro.

Sista dagen för S-kongressen
Socialdemokraternas partikongress i Malmö slutar ikväll. Hur mycket har egentligen ombuden bestämt och vilken inställning har Göran Persson visat. Medverkan av ledarskribenterna Helle Klein och Gert Gelotte och Studio Etts Björn Elmbrant.

Miljöstrid på Island
Det är strid om ett damm-och tunnelbygge på Island, intill glaciären Vatnajökulls mynning. Det blir reportage av vår Norden-korrespondent Bengt Lindroth som har varit där.

Jordbävningsdrabbade Pakistan
Snart har en månad gått sedan jordbävningskatastrofen i Pakistan. Eva Nordenskiöld, Rädda Barnen i Pakistan, reser runt i drabbade områden.

Producenter: Maria Meschke och Helena Giege

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".