1 av 2
Maria Ridderstedt
2 av 2
Anders Holmberg

Torsdag 3 november

Programledare: Anders Holmberg och Maria Ridderstedt

Programmen i sin helhet går att höra genom att använda länkarna här uppe till höger.

Fängelsen i Europa
Igår avslöjade Washington Post att den amerikanska underrättelsetjänsten CIA driver särskilda hemliga fängelser för terroristmisstänkta i europeiska länder. Vi samtalar med Elisabet Löfgren, pressekreterare på svenska Amnesty om det.
kl 16:05

Centralen: Att hantera sorg
Vad händer med sorgen när den blir offentlig som i samband med Tsunamikatastrofen? Hur har andra länders ceremonier för sörjande påverkat oss? Behövs det nya ritualer för sorgebearbetning i Sverige? (16.10)

Feminister och dagis
Måste en feminist älska dagis? Är kvinnlig frigörelse alltid detsamma som heltidsarbete? Debatt mellan två av Sveriges ledande feministröster: Nina Björk och Petra Ulmanen.

Minnesceremoni för Tsunamioffren
Vem ska räknas som anhörig till Tsunamioffren? Regeringens bidrag till minnesresor får kritik. Reportage av Jenny Rosqvist Sanner och samtal med Kerstin Wigzell, ordf RSOS.

Kinesisk fågelmarknad
Nu tvekar kineserna inför kyckling på middagsbordet. Oron för fågelinfluensan driver fram förändringar för fjäderfäbranschen. Reportage av Anders Wennersten.

Teater och verklighet
Skådespelaren Mikael Persbrandt spelar för tillfället August Strindbergs ”Fröken Julie” för mer än utsålda hus mot sin före detta partner Maria Bonnevie. Samtidigt är deras privatliv en följetong i kvällspressen. Teaterkritikern Leif Zern anser att privatpersonen Persbrandt har hamnat i vägen för hans rolltolkning på scenen... Reportage av Anders Diamant.

Producenter: Per Hylén och Susanna Einerstam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".