1 av 2
Peter Welander
2 av 2
Monica Saarinen

Tisdag 8 november

Programledare: Monica Saarinen och Peter Welander

SexualbrottsofferFörst i vår 16-timme pratar vi med jämställdhetsombudsmannen, Claes Borgström. Om hur man ska få fler kvinnor att anmäla sexuella övergrepp.
Kl 16.05

Tema: Estetisk kompetens
Och vi ska fördjupa oss i ämnet estetisk kompetens. Kan man vara för ful för ett jobb? Profilering och personliga varumärken är två ord i tiden. Alltfler betalar pengar för att anlita imagekonsulter inför jobbintervjun. Medverkar gör bl a forskaren Henrietta Huzell, imagekonsulten Hanne Danielsson, Maria Eriksson från Överviktigas riksförbund samt Henrik Lund, SALO - Sveriges Anställningslösas Landsorganisation. 
Kl 16.10

Situationen i Frankrike
Vad har egentligen det franska samhället gjort för att motverka segregation under årens lopp? Har dom övergivit människorna i dom jättelika förortsområdena? Gäster är bl a Alex Duval-Smith, journalist och Anna Pidoit, lärare.
Kl 17.00

Asyllag
Riksdagen fattar i morgon beslut om en tillfällig asyllag. Men vilka blir det som kommer att få ny prövning i Sverige? Överdirektör Lars-Gunnar Lund på Migrationsverket och Anne-Marie Begler, överdirektör Rikspolisstyrelsen medverkar.

Situationen i Pakistan
SR:s korrespondent Nils Horner ger oss nya bilder i norra Pakistan. Hör om läget för människorna där, en månad efter jordbävningen.

Gitarrer till Ryssland
Miro Simic
är musiker, klassisk gitarrist. För några år sen fick han en idé. Han funderade på om man skulle kunna använda musiken för att ge internerna en väg tillbaka till ett vanligt liv. Så för 3 år sen åkte Miro från Sverige till ett ryskt fängelse och skänkte sex gitarrer till fångarna där. Han lärde dom också att spela. Hör ett reportage av Baris Kayhan.

Producenter: Maria Meschke och Karin Wickström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".