1 av 2
Towe Matre
2 av 2
Anders Holmberg

Måndag 14 november

Programledare: Anders Holmberg och Towe Matre

Tysk socialdemokrati
Samtidigt som regeringssamarbetet med kristdemokraterna tar form skakas socialdemokraterna av inre konflikter... Medverkan av SR:s Berlinkorrespondent Kristian Åström. (16.05)

Måndagsintervjun: Göran Malmqvist
Akademiledamoten och professor Göran Malmqvist berättar om hur han bjöd en hel fattig kinesisk bergsby på en oförglömlig brakfest förra året. Han är kinakännaren som på 40-talet läste kinesiska i smyg vid Stockholms universitet och han var länge portförbjuden i Kina på grund av sin kritik av maoismen och för att hans kinesiske svärfar var stämplad som högerelement. (Kl 16.10 med repris 22.15)

Vapenförsäljning till Saudiarabien?
I dag besöker politiker från Saudiarabien Sverige och målet är att få köpa svenska vapensystem. Debatt om detta mellan Svenska Freds Frida Blom och riksdagsledamot Kent Härstedt (s). (17.00)

Brittisk terroristavvisning
Hör Susanne Palmes reportage om ett rättsfall i Europadomstolen som kan bli avgörande för regeringars möjlighet att avvisa terroristmisstänkta trots att de hotas av tortyr eller dödsstraff.

Orback om förorterna
Hur illa är det ställt i Sveriges utsatta förortsområden? Hör integrationsminister Jens Orback i en intervju; bl a om Nalin Pekguls flytt från Tensta.

Azouz Begag
Samtidigt som kravallerna i franska förorter ser ut att klinga av så meddelade regeringen idag att man vill förlänga undantagstillståndet i tre månader, vilket t ex innebär utegångsförbud för ungdomar på flera håll. och just nu är det en av de som själv växte upp i ett av Lyons mest slitna och fattiga områden som har huvudansvaret för förorternas framtid: Azouz Begag, Frankrikes integrationsminister. Reportage av Terese Uddenfeldt.

Producenter: Helena Giege och Carlos Garat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".