1 av 2
Maria Ridderstedt
2 av 2
Kristin Göthe

Fredag 2 december

Programledare: Kristin Göthe och Maria Ridderstedt

PakistanNu varnas danskar för att åka till Pakistan. Detta sedan ett religiöst parti i Pakistan utfärdat en fatwa, en dödsdom mot danska tecknare. Dom har tecknat profeten Muhammed, en hädelse enligt islam. SR:s Nordenkorrespondent Bengt Lindroth är med.
Kl 16.05

Centralen
Vem får säga vad i media? Räcker det att skrika högt för att höras? Kan man köpa publicitet för pengar. Vilka röster och åsikter går vi miste om när vi läser, tittar eller lyssnar på nyheter? Det ska vi prata om på Centralen i eftermiddag. Gäster är bl a Patrik Westander, lobbyist, David Batra, artist, Kinga Sanden från Quick Response.
Kl 16.10

Katastrofkommissionens rapport
I vår andra timme hör vi reaktioner i andra länder på katastrofkommissionens rapport i går. Om hur regeringen hanterade flodvågskatastrofen, och vad händer nu efter denna historiskt tunga kritik? Maria Abrahamsson, ledarskribent SvD, Göran Greider, chefredaktör Dala-Demokraten, Karl-Olov Arnstberg, etnolog, Olof Petterson, statsvetare medverkar.
Kl 17.00

Krönika
Vår fredagskrönikör Björn Elmbrant undrar varför statsminister Göran Persson inte själv, efter Annandagen i fjol sökte information om katastrofen, varför var han inte nyfiken?

Klimatmöte
Just nu pågår ett av dom största och viktigaste klimatmötena på flera år. Kyotoprotokollet diskuteras i Kanada, det protokoll som betyder att industriländerna ska minska sina utsläpp av växthusgaser. Men hur ska protokollet efterlevas, hur ska man få med alla andra länder? Och vad händer i framtiden? Sven Börjesson, reporter SR medverkar.

Ruben Gallego
Så ska vi möta Ruben Gallego, han föddes svårt handikappad under den sovjetiska kommunisteran. Hans mamma fick besked att han dött men i själva verket hade Ruben stoppats undan för ett liv på olika barnhem och institutioner runt om i Sovjetunionen. Baris Kayan har träffat honom.

Tjetjenien
Den ryska delrepubliken i Kaukasus, huvudstaden Groznij är härjat av krig. Ruinerna dominerar men där finns också nya höghus och två parker. Till det yttre en positiv förändring men bakom dom flotta fasaderna fördjupas känslan av en konstant konflikt i Tjetjenien. Maria Persson-Löfgren, SR:s korrespondent rapporterar.

Producenter: Maria Meschke och Susanna Einerstam

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".