Fredag 9 december

Porgramledare: Monica Saarinen och Anders Holmberg

Nobels fredspris
I Oslo idag har fredspristagaren Mohamed El Baradei från det internationella atomenergiorganet IAEA mött den samlade pressen.  Samtal med vår Nordenkorrespondent Bengt Lindroth.

Tema Klimatförändringar
Just nu träffas 10.000 politiker och aktivister på FN:s miljömöte i Montreal. Mötet avslutas i helgen och trots Kyoto-avtal har väldigt lite hänt för att minska utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser. Går det att ändra på? Hör bland andra Sveriges miljöminister Lena Sommestad.

Tillgångarna är fortfarande frysta
Trots att det har gått drygt 4 år sedan Al-Barakat stämplades som en terroristorganisation har de människor som satte in pengar i den informella banken ännu inte fått röra sina insatta pengar. Medverkar gör Thomas Olsson, advokat och Kjell-Olof Feldt, engagerad fd finansminister.

Integrationsjournalistik
Nu får förorternas försvarare, den journalistprisbelönade tidningen Gringo, kritik för att bekräfta fördomar om förorterna. Är det okej att kalla folk för blattar och svennar, som de gör. Debatt mellan Carlos Rojas, tidningen Gringo och Ülkü Holago, journalist på Quick Response.

Stort möte om nytt handelsavtal
Reportage om en fransk och en sydafrikansk bonde och hur deras villkor påverkas av förhandlingar i världshandelsorganisationen WTO’s möte i Hongkong i nästa vecka. Reportrar: Alice Petrén och Vincent Dahlbäck.

Fredagskrönika
Björn Elmbrant funderar över de politiska dikeskörningarna efter katastrofkommissionen.

Inför presidentvalet i Chile på söndag
Samtal med Eduardo Bachelette som arbetar på Migrationsverket i Gävle, och vars kusinbarn är en av kandidaterna i presidentvalet, den socialistiska politikern Michelle Bachelette och som kan bli vald till Chiles president på söndag.

Lottning för VM fotboll 2006
Ikväll väntas miljontals fotbollsentusiaster sitta bänkade framför tv-och radioapparater för att att följa lottningen inför fotbolls-VM nästa år. Samtal med Göran Göransson, Svenska landslagets fotbollsspion.

Producenter: Per Hylén och Carlos Garat