1 av 2
Monica Saarinen
2 av 2
Peter Welander

Måndag 12 december

Programledare: Monica Saarinen och Peter Welander

Londonbranden
Mer om branden i en bränsledepå utanför London: vad kan Sverige lära sig av storbranden och släckningsarbetet? Medverkan av Erik Egart från Räddningsverket.

Måndagsintervjun: Gellert Tamas
Författaren och journalisten Gellert Tamas är TV-aktuell med  dramaserien som bygger på hans uppmärksammade bok ”Lasermannen”. I går visades hans dokumentär om Lasermannen och i kväll sänds ytterligare en dokumentär, där han under ett år följt några av alla dom som drabbades av annandagens tsunami. Vad säger hans böcker och dokumentärer om samhällsutvecklingen, tidsandan och om människans förmåga att överleva, trots allt? (16.10 med repris kl 22.15)

Radiodagboken ...
... kommer idag från Trondheim i Norge, dit konstnären Markus Lantto flyttade för några år sedan.

Bomben i Libanon
Hör om reaktionerna från både Libanon och Syrien efter mordet på journalisten och parlamentsledamoten Gebran Tueni i Beirut idag. Medverkan av religionssociologen Johan Gärde och journalisten Peter Löfgren. (17.00)

Julklapp från chefen?
Fick ni någon julklapp från chefen i år - och i så fall; blev den en besvikelse? Reportage av David Gustafsson.

Inför WTO-förhandlingarna
Imorgon inleds i Hong Kong de avslutande WTO-förhandlingarna om världshandeln där fokus kommer att ligga på att minska skyddstullarna på jordbruksprodukter. Samtal med Anders Wennersten, SR:s korrespondent i Peking.
Hör också om den svenske bonden som är positiv till minskade skyddstullar. Reportage av Jenny Berntsson Djurvall.

100-tusentals irakier har flytt landet
De flesta irakier har flytt till grannlandet Jordanien. Det finns många orsaker till att de har lämnat sitt hemland. En del, främst shiamuslimer, åker till Jordanien för att försöka hitta ett jobb. Andra, främst sunnimuslimer, för att de tycker livet i Irak har blivit för osäkert och för att de inte gillar de nya makthavarna.

Producenter: Helena Giege och Karin Wickström.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".