1 av 2
Ulrika Hjalmarson
2 av 2
Towe Matre

Tisdag 13 december

Programledare: Ulrika Hjalmarsson och Towe Matre

Syrien
En FN-tillsatt polisutredning som rör mordet på den libanesiske presidenten Rifik Hariri i februari pekar återigen ut den syriska ledningen och säkerhetstjänsten som ansvariga för mordet. Anders Strindberg, statsvetare som skriver en bok om syrisk inrikespolitik.
Kl 16.05

Tema: WTO mötet inledsFörhandlingarna i världshandelsorganisationen WTO, startar i Hong Kong i dag. Tusentals demonstranter är på plats och knäckfrågorna är bl a jordbruket. Medverkar gör Nils Horner, SR:s korrespondent, Maud Johansson, Forum Syd, Åke Weyler från Textilimportörerna, Christer Hillbom, ekonomisk kommentator Ekot.
Kl 16.10

Förtroendekris i regeringen
Statsminister Göran Perssons högra hand, Lars Danielsson är i rejält blåsväder kring sina uppgifter till katastrofkommissionen. Varför kommer denna vändning nu frågar vi oss. Olof Pettersson, statsvetare och Per T Ohlsson, journalist medverkar.
Kl 17.00

Val i Irak
Det irakiska parlamentsvalet inleds i dag. Vi följer med en förstagångsväljare i vallokalen i Skarpnäck i södra Stockholm. Wirood Al Djezani, 18 år och förstagångsväljare och Salam Mahmoud, som utbildat valarbetarna är med.

Gasledning genom Östersjön
Så diskuterar vi den kontroversiella gasledning mellan Ryssland och Tyskland som just påbörjats, och som väckt protester både i Baltikum och i Polen. Vi talar också om hur gasledningen påverkar Sverige. SR:s korrespondenter Bengt Lindroth och Kjell Albin Abrahamson rapporterar samt SR:s reporter Sven Börjesson.

Global arbetsmarknad
Och så handlar det om byggfacket och deras förhållande till utländska arbetare som etablerar sig i Sverige. Efter Waxholmskonflikten sluter nu facket allt fler avtal med utländska företag. Vi följer hur facket i Skåne närmar sig byggbolag från Polen. Reportage av Gösta Lempert.

Producenter: Per Hylén och Carlos Garat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".