Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.
1 av 2
Maria Ridderstedt
2 av 2
Monica Saarinen

Tisdag 20 december

Programledare: Monica Saarinen och Maria Ridderstedt

BRÅ rapportDet är vanligt att anställda inom rättsapparaten och kontrollmyndigheterna utsätts för hot och trakasserier. Tolv procent uppger att de någon gång under förra året och fram till i somras utsatts för våld eller för allvarliga former av hot och trakasserier. Andreas Olsson, säkerhetsrådgivare hos Kronofogden deltar.
Kl 16.05

Tema: Kosovo
I 6,5 år har den serbiska provinsen styrts av FN. Men nu inleds snart förhandlingarna om framtiden. Går det att hitta en lösning som tillfredsställer både serber och albaner? Vad händer med den serbiska minoriteten om Kosovo blir självständigt? Gäster är bl a Ekots Christina Gustafsson, Anders Brännström, general, Ljubisha Rajic, professor nordiska språk.
Kl 16.10

Parabolantenner
I vår andra timme ska det handla om hyresgästerna i Rinkeby som vräks för att dom vägrat ta ner parabolantennerna. Vad händer nu med alla andra som har paraboler utanför lägenheten? PO Brogren, Hyresgästföreningen och Rune Thompson, Fastighetsägarna medverkar.
Kl 17.00

Grundlagsdebatt
Vi ska också prata om Expressens ursäkt till skådespelaren Mikael Persbrandt i dag. Fungerar självsaneringen i medierna eller måste privatlivet fredas tydligare i lagstiftningen? Ingvar Svensson, riksdagsledamot (kd) och Olle Stenholm, pressombudsman medverkar.

Ett år sen Tsunamin
Vi möter familjen Kimreus som berättar om ett år av sorg, efter flodvågskatastrofen annandagjul förra året. Hör ett reportage av Katarina Gunnarsson.

Skatteparadis
Svenska skatteverket vill skärpa krontrollen för att hindra flödet av pengar som förs ut till hemliga konton i utlandet. Ett land dit många miljarder söker sig är Schweiz. Och mest framgångsrikt på att locka kapital och företag som vill slippa höga bolags- och kapitalskatter är den lilla kantonen Zug. Hör ett reportage av Kristian Åström

Producenter: Maria Meschke och Carlos Garat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".