1 av 2
Maria Ridderstedt
2 av 2
Kristin Göthe

Torsdag 22 december

Programledare: Kristin Göthe och Maria Ridderstedt

Kina- och Japankonflikten
Kina utgör ett växande militärt hot mot Japan sa den japanske utrikesministern Taro Aso idag. Vad betyder det? Samtal med Tom Hart, Fjärran Östern-expert.

Familjekriser i juletid
Plastmamma, bonuspappa o styvmormor, extrabarn, bonusbarn och alldeles egna barn. Exets nya och nya exet - och så deras barn. Därtill svärföräldrar, före detta svärföräldrar och bonusmormor. Var ska man fira jul utan att någon blir sur? När kärnfamiljen lösts upp i nya konstellationer hur väljer man då? Och vad är bäst för barnen? Ring och berätta eller ställ frågor till vår panel. I studion finns Sophie Ekman, skolöverläkare, Bengt Grandelius, psykolog och terapeut samt Margareta Bäck Wiklund, sociolog som bl a skrivit boken Nätverksfamiljen. 

Migrationsverket
Vi diskuterar avslöjandet om att personalen på två enheter inom Migrationsverket har firat avvisningar av asylsökanden. Medverkan av Eva Björklund, som tidigare jobbat på Migrationsverket, Ann-Marie Ekström, riksdagsledamot (fp) och Göte Wahlström, Migrationsverkets styrelse.

Sorgearbetet efter flodvågskatasrofen
Vår reporter Katarina Gunnarsson har träffat Louise Carlqvist för tredje gången. Hon är en av de svenskar som drabbades av Tsunamin förra året. Hon berättar hur hennes sorgearbete har förändrats under året som gått.

Mozart-jubileum
Nästa år är det 250 år sedan Wolfgang Amadeus föddes.
Hör vår gäst Ingemar von Heijne berätta om vad det är som gör hans musik så vacker.

Turkmener i Irakiska Kurdistan
Det är ofta spänt och irriterat mellan irakiska Kurdistan och grannlandet Turkiet. Turkiet anklagas till exempel för att använda den turkmenska folkgruppen som förevändning att lägga sig i vad som händer i Kurdistan och resten av Irak.Turkmenerna är en turkisk folkgrupp som bland annat bor i staden Erbil i irakiska Kurdistan. Reportage av Christer Fridén.

Pakistan
Den åttonde oktober drabbade ett kraftigt jordskalv  bland annat Pakistan. 87.000 människor dog, miljoner blev hemlösa. Vi samtalar med Per Jensnäs, samordnare vid Röda Korset om hur det är där idag.

Producenter: Maria Meschke och Karin Wickström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".