1 av 2
Kristin Göthe
2 av 2
Ulrika Hjalmarson

Tisdag 27 december

Programledare: Ulrika Hjalmarson och Kristin Göthe

Fred i indonesiska Aceh
Det är nu formell fred i indonesiska Aceh. GAM-gerillan har upplöst sin väpnade gren och blir nu en del av det civila samhället. Samtal med Jüri Laas, talesman för AMM.
Kl. 16.05

Upploppet i Ronna
Den 11 september var det upplopp i Ronna i Södertälje. Stora polisinsatser, tumult och senare skottlossning mot polishuset.
Hör Katarina Gunnarssons uppmärksammade reportage ifrån Ronna och från det närbelägna Lina Hage, som sändes en tid efter upploppet. Men vad har hänt sen dess i de här två bostadsområdena som blev sinnebilder för ett segregerat Sverige? Det diskuteras vi Kl 16.11.

Generalen Ratko Mladic
Rykten säger att den serbiske genralen Ratko Mladic nu är nära att ge upp och överlämna sig till krigsförbrytartribunalen i Haag. Hur är stämningen i Serbien kring denne man som hållit sig gömd i nära ett decennium. Samtal med Natasha Jevtic Esbjörnsson. Kl 17.00

Ryske kaptenen
För 10 år sedan klev kapten Vichyslav Razoumishkin eller Kapten Slava som han kallades, ombord det ryska fartyget Gomberg som fått nyttjandeförbud när det låg i Gävlehamn. Det förändrade hans liv. Reportage av Jenny Sanner- Roosqvist.

Rysk kärnkraft i svensk energiuppgörelse
Hur är det med säkerheten i reaktorerna i den stängda staden vid Östersjön? Reportage av vår korrespondent Maria Persson-Löfgren och samtal med Anders Jörle, informationschef, SKI.

Kognitiv beteendeterpi
Mirakelkuren inom psykologin, kognitiv beteendeterpi som sägs bota allt från ryggont till panikångest. Socialtjänstens personal får nu snabbutbildning i KBT. Reportage av Johanna Eklund och därefter samtal med analytiker Alexander Wilczek och Lars Forsberg, doktor i medicinsk vetenskap.

Producenter: Sven Börjesson och Karin Wickström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".