Tisdag 3 januari

Programledare: Gabriella Ahlström och Monica Saarinen

Sri Lanka
Fem tamiler dödades när de skulle kasta granater mot en militärpatrull i nordöstra Sri Lanka. En grupp unga tamiler som fått i uppdrag av gerillarörelsen LTTE att kasta granater mot militärfordon. En av granaterna exploderade innan den kastades, uppgav militären på tisdagen. Johan Romare, journalist är med från Colombo.
Kl 16.05

Tema: Trängselskatter
Dagens tema ägnar vi åt det omdiskuterade försöket med trängselskatter som inleddes i morse. Kommer dom att bli en parantes i Stockholms historia eller tvärtom vara en permanent lösning på dom allt större trafikproblemen? Vi gör också utblickar mot andra storstäder med trängselavgifter; Singapore, Rom och så New York som inte har några avgifter men en gryende debatt. Gäster är Åsa Romson, miljöpartist Stockholm, Agneta Ramberg, Nils Horner, Sara Stenholm, SR:s korrespondenter och Åke Malm, journalist Rom, Henrik Sundqvist, trafikledare.
Kl 16.10

Inför palestinska valet
Vår andra timme inleder vi med att diskutera den terroriststämplade organisationen Hamas eventuella framgångar i det förestående valet. Hur påverkar detta EU:s stöd till det palestinska parlamentet? Cecilia Malmström, EU-parlamentariker (fp) och Thomas Hammarberg, tillträdande kommissionär för mänskliga rättigheter vid Europarådet är med.
Kl 17.00

Ny teaterföreställning
Och så om en ny pjäs ”Babydrama” som snart har urpremiär på Stockholms Stadsteater. En pjäs som vänder sig till bebisar mellan sex och tolv månader. Hur mycket förstår dom? Ann-Sofie Bárány, manusförfattare och Pia Mothander, barnpsykolog medverkar.

IKEA i öst
Och så ska det handla om möbeljätten Ikeas expansion österut, en satsning som andas stor optimism. Reportage av Maria Persson-Löfgren.

Blomsterspråk
Vi ska också  titta närmare på vänsterpartiets blomsterspråk,  vilka dolda budskap ryms egentligen i den nya röda nejlikan? Karin Berglund, författare medverkar.

Producenter: Maria Meschke och Johan Wangström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".