1 av 2
Anders Holmberg
2 av 2
Patrik Peter

Måndag 9 januari

Programledare: Anders Holmberg och Patrik Peter

Det politiska läget i Israel
Mer om dramatiken kring Israels premiärminister Ariel Sharon och försöken idag att väcka honom. Samtal med Mikael Schulz, fredsforskare. 

Franska arbetare
I Frankrike förs en hård kamp mot arbetslösheten och en grupp arbetslösa, som har mycket svårt att hitta jobb igen är tjänstemän som närmar sig 50 årsåldern eller äldre. För dessa äldre arbetslösa verkar frivilligorganisationen Avarap, som riktar in sig på hjälp till självhjälp. Reportage av vår utrikeskorrespondent Alice Petrén.

Efter stormen Gudrun I
För 1 år sedan drog in stormen Gudrun in över västra och södra Sverige och på bara några få timmar orsakade den stor förödelse och sorg. Hör om skogsböndernas känslor idag och deras syn på framtiden. (ca 16:20)

Fågelinfluensa i Turkiet
Hör om spridningen av viruset i Turkiet. Medverkan av Anders Tegnell, infektionsläkare vid Smittskyddsinstitutet och Yavuz Baydar, journalist i Istanbul.

Norskt vänsterparti
I Norge sitter motsvarigheten till svenska vänsterpartiet med i regeringen. Reportage av Björn Elmbrant.

Commander in Chief
Hör om TV-serien med svensk premiär ikväll; serien där Vita Huset styrs av en kvinna. Hur troligt är det att det blir verklighet i valet om två år? Samtal med vår New York-korrespondent Sara Stenholm.

Trängselavgifterna
Första vardagen efter helgerna: hur gick elddopet idag för Stockholms trängselskatter? Och vad skulle ett lyckat försök innebära för den borgerliga alliansen? Samtal med Vägverkets Birgitta Holmström, PM Nilsson, politisk redaktör på Expressen och Kristina Axén-Olin, moderat borgarråd i Stockholm.

Efter stormen Gudrun II
Mer om konsekvenserna av stormen Gudrun: nu handlar det om hur den förstörda skogen ska kunna få ett nytt liv...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".