1 av 2
Monica Saarinen
2 av 2
Towe Matre

Onsdag 11 januari

Programledare: Monica Saarinen och Towe Matre

Birgit Nilsson död 
Idag har vi fått veta att en av Sveriges största operasångerskor genom tiderna - Birgit Nilsson - är död. Hon blev 87 år gammal. Hon dog den 1 januari men dödsfallet blev känt först idag när hon begravdes i Västra Karups församling i Skåne. Tom Sandberg, musikproducent P2 här på Sveriges Radio medverkar samt operasångerskan Kerstin Dellert. 16.05
Programmet i sin helhet går att höra i P1 på lördag kl. 14.03.

Gasbråket mellan Ryssland och Ukraina
Var det en tillfällig uppläxning av ett mopsigt grannland, när Ryssland nyligen vred om gaskranen eller skymtade bilden av en president fram som tänker använda energin för att åter göra landet till en betydelsefull stormakt?

Namn på jobbansökan
Regeringens utredare uppmanar den offentliga sektorn att satsa på anonyma jobbansökningar för att fler personer med annan bakgrund än befolknings-majoriteten ska få jobb. Det ska minska problemet med att invandrare inte kallas till anställningsintervjuer.

Fånglägret Guantanamo
Det är 4 år sedan de första fångarna anlände till fånglägret i Guantanamo. Vi träffar en svensk filmare som varit där. Och diskuterar det rättslösa tillstånd fångarna lever under och vad Sverige gör för att trycka på USA. 17.00

Zofia överlevde Hitlers läger men dog ung i Sverige
För 60 år sedan präglades Sverige fortfarande av flyktingmottagningen från Hitlers koncentrationsläger. Mer än 30.000 personer togs emot i Sverige. Men räddningen innebar inte en ny chans för alla: flera hundra av de överlevande som räddats, dog i Sverige. Reporter Lotta Malmstedt.

Gasbråket del 2
Diskussionen om gasbråket knyter vi an till från vår första timme. En ny svensk rapport varnar för att ”gas och olja är Rysslands nya vapen..”

Sex och samlevnad
Hur mycket undervisning behöver vi egentligen - unga och äldre? Samtal med Pelle Ullholm, informatör på RFSU Stockholm.

Producenter: Maria Meschke och Johan Wangström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".