Fredag 13 januari

Programledare: Anders Holmberg och Patrik Peter

TrängselskatternaKapade köerna i Stockholm, nu satsar Miljöpartiet på att låta bilisterna i Göteborg ta samma medicin. Kia Andreasson, kommunalråd (mp) och Roland Rydin, ansvarig trafikfrågor Göteborg medverkar.
Kl 16.05

Fredagsgäst
Premiär för Studio Etts fredagsgäst. Möt Björn Runge prisbelönt regissör med nya, flerfaldiga Guldbaggenomineringar för nya filmen Mun mot Mun.

Familjerna Sincari
Tio år har gått sen ett av Sveriges mest uppmärksammade flyktingfall stod i fokus och familjerna Sincari avvisades. Hör vad som hänt sen dess. Hör ett repoatge av Torbjörn Bergström och Anna-Lena Forsberg.

Rättssäkerheten
Ska grundläggande rättssäkerhet, som till exempel rätten till advokat vara självklar inom EU? Frågan har idag diskuterats av EU:s justitieministrar i Wien i Österrike. Hör ett reportage av Susanne Palme och Johan Pehrson, ordförande i justitieutskottet och Dan Eliasson, statssekreterare (s).
Kl 17.00

Vardagsbilder
Anton Karis har sett utställningen Måndag, fotografier från vardagen jorden runt. 

Ny tidskrift
Nu samlas några av borgerlighetens tyngsta skribenter i den nya tidskriften Neo. 

Krönika
Handlar i dag om politikens villkor utifrån trängselskatten. Björn Elmbrant är vår fredagskrönikör.

Kambodja
Den illegala skogsavverkningen i Kambodja driver människor från sitt boende och tar bort deras möjligheter till försörjning. Detta trots att det finns en rad lagar som förbjuder avverkningen och ska reglera fusket. Petra Quiding reportage.

Producenter: Maria Meschke och Karin Wickström