1 av 2
Monica Saarinen
2 av 2
Johan Wangström

Måndag 16 januari

Programledare: Monica Saarinen och Johan Wangström

Hamnstrejker
I vår första timme ska vi prata om EU-förslaget som fick arbetarna i många svenska och europeiska hamnar att strejka i dag. Björn A Borg, ordförande Hamnarbetarförbudent och Peter Jeppson, vd Transportgruppen är med.

FosterdiagnostikSen om varför många indiska och kinesiska föräldrar aborterar foster bara för att dom är flickor. Och mycket tyder på att fenomenet ökar i takt med utvecklingen, inte tvärtom. Men håller den traditionella synen på att slå tillbaka? I både Indien och Kina saknar män kvinnor att gifta sig med. Nils Horner, Anders Wennersten, SR:s korrespondenter, Katarina Lindahl, från RFSU medverkar bl a.

Presidentvalet i Chile
Hör Lars Palmgren, SR:s korrespondent rapportera om valet där Chile fick en kvinnlig president.

Svensk säkerhetspolitik
Hur hållbar är den svenska alliansfriheten i längden? Håkan Juholt, ordförande Försvarsberedningen och Stefan Ring, överstelöjtnant är med.
Kl 17.00

Konsumerande föräldrar
Vi möter Katarina Bjärvall, författare till boken ”Vill ha mer”, som handlar om ekorrhjulet som många småbarns- föräldrar befinner sig i. Skulle vi må bättre om vi bara köpte mindre prylar? Om vi gjorde upp med konsumtionssamhället.

Svennis lurad
Hör också om shejknoja i London, efter blåsningen av förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson. Agneta Ramberg, SR:s korrespondent rapporterar.

Den politiska klassen
En granskning som Ekot har gjort visar att dom politiska tjänstemännen i regeringskansliet har blivit 30 procent fler dom senaste 10 åren. Trots statsminister Göran Persson sa dom inte skulle bli fler. Olof Sjölander reportage.

Fosterdiagnostik
Vi fortsätter i vår andra timme prata om synen på flickor. Gunilla Essner, SIDA medverkar bl a.

Producenter: Helena Giege och Susanne Hobohm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".