Tisdag 17 januari

Programledare: Anders Holmberg och Kristin Göthe

SaddamrättegångenEn ny tillfällig chefsdomare har utsetts för rättegången mot Iraks förre diktator Saddam Hussein. Det är Said al-Hamish som redan nu ingår i gruppen av domare. Titti Nylander, utrikeskommentatator Ekot och Hans Corell, jurist medverkar.
Kl 16.05

Överviktiga i Värmland
Svenskarna blir allt tyngre. Enligt Folkhälsoinstitutet är mer än två miljoner svenskar överviktiga och fler än sexhundra tusen feta. Ett av dom län som sticker ut i statistiken är Värmland  och värst där är det i småkommunerna där var fjärde person är överviktig. Lars Ekelöf reportage

Arbetssökande
Är det eget nätverkande eller anonymiserade ansökningar som är bästa sättet för personer med rötter i andra länder att få jobb i Sverige? Vad tycker dom utlandsfödda själva? Vi sänder direkt från Fittja i Botkyrka kommun, från ett it-café som blivit knutpunkten för många arbetslösa på jakt efter jobb. Nessim Becket, föreståndare, Pernilla Andersson, nationalekonom, Wadih El-Aschkar, konsult medverkar bl a.

Hagamannen
Om jakten i Umeå på den så kallade Haga-mannen, våldtäktsmannen som i åratal lyckats hålla sig undan från polisen.
Kl 17.00

Avlyssning
Försvarets Radioanstalt vill spana på mer än radiotrafik. I vår kommer lagen som ger myndigheten rätt att bevaka all e-post och telekommunikation till och från Sverige. Anne Ramberg, generalsekreterare Advokatsamfundet och Ingvar Åkesson, gd FRA medverkar.

Landskamp
Och så ifrågasätts att fotbollslandslagets spelar landskamp i Saudi-Arabien, trots att kvinnor vägras tillträde till arenan.^

Arbetssökande
Vi fortsätter i vår andra timme att prata om utladsföddas svårigheter att få ett jobb i Sverige.

Kambodja
Hör också ett reportage från Kambodja där de unga hellre vill ha välavlönade biståndsjobb än att bli de lärare och läkare landet skulle behöva. Petra Quiding har beskökt Kambodja.

Producenter: Maria Meschke och Karin Wickström


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista