1 av 2
Anders Holmberg
2 av 2
Towe Matre

Onsdag 18 januari

Programledare: Anders Holmberg och Towe Matre

RysslandskylaSå ska vi till Ryssland som drabbats av rekordkyla så kallt att elbolagen varnar för att elen kanske inte räcker till för att värma alla hem. Maria Persson-Löfgren, SR.s korrespondent medverkar bl a.
Kl 16.05

EU:s framtida konstitution
Hör ett reportage om hur EU ska hantera vaakumet efter det dubbla folkomröstningsnejet till konstitutionen förra året. Kerstin Brostrand, SR:s korrespondent rapporterar.

Den politiska klassen
Sen om politikens professionalisering. De politiskt tillsatta tjänstemännen har vuxit snabbt i antal och fått ett allt större inflytande över regeringens politik. Vilka är dessa dolda makthavare och vilken makt har de egentligen? Gäster är Anders Jonsson, politisk kommentator, Anders Isaksson, journalist,  Cecilia Stegö, chef Timbro och Gustaf Fridolin, riksdagsledamot (mp).

Falska läkemedel
Handel med falska läkemedel har länge varit ett problem i tredje världen, nu ökar även detta fenomen i västvärlden.  Frågan är hur stor risken är att de falska läkemedlen når ända in på apotekets hyllor här i Sverige? Gäst är Inger Näsman från Läkemedelsindustriföreningen.
Kl 17.00

Partiledaredebatten
För första gången detta valår drabbade de två regeringsalternativen samman i riksdagen i dag. Hur gick det för tungviktarna Göran Persson och Fredrik Reinfeldt? Hur tydliga blev skillnaderna mellan höger och vänsterpolitiken? Styrkor och svagheter? Robert Sundberg, ledarskribent Dala-Demokraten och Heidi Avellan, ledarskribent Sydsvenska Dagbladet är med.

Skidturism
Så om en inte så ofta uppmärksammad del av svensk vinterindustri. Skidturismen i södra Sverige växer mycket tack vare danska slalomentusiaster och kraftigare snökanoner. Clara Oswald reporter.

Den politiska klassen
Vi fortsätter även i vår andra timme med samma ämne, Alice Petrén och Bengt Lindroth, SR:s korrespondenter är med och berättar hur det ser ut i andra länder.

Fotbollslandskamp
Och så en rapport från Prince Faisal Bin Fahad Stadium, Riyadh stadion, i Riyadh. Vi berättar hur det ser ut på läktarna inför Sveriges match mot Saudiarabien ikväll. Har de saudiarabiska kvinnorna vallfärdat för att se det reservbetonade svenska laget? Christian Olsson från Radiosporten är med.

Kylan i Ryssland
Mikael Strandberg
, äventyrsresande är med och pratar om den stränga kylan i Ryssland.

Producenter: Anders Diamant och Helena Giege

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".