1 av 2
Monica Saarinen
2 av 2
Kristin Göthe

Torsdag 19 januari

Programledare: Monica Saarinen och Kristin Göthe

CIA’s transporter utreds
Europaparlamentets beslut att utreda CIA:s misstänkta transporter av fångar till hemliga fångläger i Europa. Medverkan av Cecilia Malmström, EU-parlamentariker (fp) och Jan Hallenberg, statsvetare vid Försvarshögskolan.

Svenskt näringsliv i Ryssland
Svenskt näringsliv hårdsatsar i Ryssland men möter inte  särskilt stort intresse. Reportage av Maria Persson- Löfgren, SR:s Moskvakorrespondent.

Var finns jobben?
Kommer de nu när ekonomin går på högvarv och vad krävs i så fall av den som vill ha ett jobb? Många industriföretag som ska nyanställa har svårt att få kvalificerad personal. Och vad är det som säger att högkonjunkturen just nu leder till ökad sysselsättningen, att det inte blir som tidigare, ”jobless growth”, dvs ökad tillväxt utan fler arbetstillfällen? Medverkan av Magnus Henreksson från Industrins utredningsinstitut, Lena Hagman, chefsekonom TCO och Barbro Wickman-Parak, chefsekonom SBAB.

Djurförsök
Det har blivit svårare att få tillstånd att använda djur för medicinska expriment sedan Djurskyddsmyndigheten inrättades för två år sedan, det anser företrädare för medicinsk forskning. Nu oroar sig forskare och läkemedelsföretag för att det kan bli ännu svårare att forska på djur om Djurskyddsmyndighetens förslag till nya regler blir verklighet. Medverkan av Krister Martin, veterinärchef på läkemedelsföretaget Astra Zeneca och Matz Hammarström, generaldirektör för Djurskyddsmyndigheten i Skara.

Väntad räntehöjning
I morgon höjer sannolikt Riksbanken styrräntan för första gången på fyra år men fortfarande är mer än 300.000 svenskar öppet arbetslösa. Kan räntehöjningen bromsa en sänkning av arbetslösheten? Statsminister Göran Persson visade öppet sin misstro mot en räntehöjning igår... Reportage av Björn Elmbrant.

Mer om jobben 
Hör AMS-chefen Bo Bylund i ett samtal om dagens arbetsmarknad.

En garanterat framgångsrik bantningsmetod
De flesta dieter erbjuder bara halva lösningen, enligt Lisbeth Stahre, författare till en ny bok som förespråkar kognitiv beteendeterapi när man ska gå ner i vikt.

Beatlesmusik på auktion
Den som vill köpa originalmanus till Beatles kanske viktigaste låt kan gå på auktion i New York. Reportage av Anton Karis

Producenter: Maria Meschke och Carlos Garat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".