1 av 2
Anders Holmberg
2 av 2
Patrik Peter

Måndag 23 januari

Programledare: Anders Holmberg och Patrik Peter

Afrikanska unionen
I dag inleder Afrikanska Unionen sitt 6:e möte. Kan AU bli Afrikas EU? Medverkan av Anna Brandt, enhetschef UD och Vincent Dahlbäck, SR:s afrikakorrespondent.

Val i Kanada
Kanada går till val och vi berättar varför det troligen blir regeringsskifte, vem som tippas bli ny premiärminister och hur Kanada lever i skuggan av sin mäktiga granne i söder; USA. Medverkan av Sara Stenholm, SR:s utrikeskorrespondent, Cari Simmons, journalist, Kjell Goldman, statsvetare och Ingrid Iremark, ambassadör. (ca 16.20)

Rättvisa för glesbygden?
Hör Karin Pilsäter (fp) och Yvonne Ruwaida (mp) diskutera förslaget från regeringen och samarbetspartierna till skatteavdrag för glesbygden. Är lägre skatt för Norrlands inland rättvis politik?

Kvinnor i armén
Följ med till regementet där 30 procent av de värnpliktiga är kvinnor. Reportage av Luis Lineo.

Expressen-journalist inför rätta
Vi följer rättegången mot Expressen-journalisten som åtalats för att ha utgett sig för att vara polis. Reportage av Annika H Eriksson och medverkan av Maja Aase, chefredaktör på tidningen Journalisten. 

Våldtäktsdom i Göteborg
I dag faller domen i ett brutalt våldtäktsmål i Göteborg. De åtalade är unga män och vad händer med dem om de döms och hur stor är chansen att de förändras? Reportage av Annika H Eriksson och medverkan av Julie Richter, psykolog vid Bärby behandlingshem.

Producenter: Helena Giege och Carlos Garat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".