Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Tisdag 24 januari

Publicerat tisdag 24 januari 2006 kl 12.56
1 av 2
Monica Saarinen
2 av 2
Kristin Göthe

Programledare: Monica Saarinen och Kristin Göthe

CIA flygningarEuropas regeringar måste ha känt till CIA:s transporter av fångar till genom Europa, fastslår Europarådets utredare i dag. Hur ska Sverige och andra EU-länder hantera uppgifterna? Susanne Palme, reporter Studio Ett, Kenneth G Forslund (s) och Alice Åström, (v) ledamöter i utrikesutskottet medverkar.
Kl 16.00

Inför det palestinska valet
I vår första timme ska det också handla om det palestinska parlamentsvalet i morgon. Terrorstämplade Hamas, som står bakom flera självmordsattentat mot Israel, har segervittring. Vad står Hamas för i dag? Christer Fridén, SR:s korrespondent, Magnus  Norell, statsvetare FOI, Rawia Morra, författare.

SÄPO:s arbetsmetoder
I vår andra timme ska vi debattera SÄPO:s arbetsmetoder för att upptäcka muslimska extremister i tid. Journalisten Jan Guillou debatterar med folkpartiets 1:e vice ordförande Jan Björklund.
Kl 17.00

Svensk ubåt i USA
Den svenska ubåten Gotland som mer än ett halvår tillbaka tränar tillsammans med den amerikanska tredje flottan, ett sorts krigsspel där Sverige ofta och hittills väldigt framgångsrikt fått spela fiende. Reportage av Helena Groll.

SIS ungdomshem
Och så blir det tuffare tag på ungdomshemmen. Ska mer övervakning, hårdare regler och mer taggtråd stoppa rymningarna? Ewa Persson Göransson, gd SIS och Rickard Zamani från KRIS medverkar.

Skogsbrist
Taket är nått för hur mycket råvara vi kan hämta i den svenska skogen, det menar såväl industri som skogsstyrelsen. För trots att sågverken har enorma lager av stockar, det har stormen Gudrun sett till, så är priserna på timmer nästan lika höga som före stormen. Sven Börjesson, reporter.

Leila flygkapare
Leila Khaled
är en palestinsk fd flygplanskapare. En palestinier med kultstatus än i dag. Lina Makboul, har gjort en dokumentärfilm om henne.

Producenter: Anders Diamant och Karin Wickström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".