1 av 2
Monica Saarinen
2 av 2
Patrik Peter

Måndag 30 januari

Programledare: Monica Saarinen och Patrik Peter

Rättegång mot Enron
I dag startar rättegången mot den forna energijätten Enron och detta är ett av de mest omskrivna ekobrottsmålen i USA. SR:s New York-korrespondent Sara Stenholm och Tommy Borglund, doktorand på Handelshögskolan medverkar. 


Kampen om oljan
Nu tävlar stormakterna Kina och Indien om oljan. Vad betyder denna tävlan om oljepumparna? Journalisterna Vladislav Savic och Gunnar Lindstedt samt Kina-kännaren Kristina Sandklef medverkar. (ca kl 16.10)

Karikatyr i Jyllands-Posten
Hör mer om karikatyrteckningarna i Jyllands-Posten som fyra månader efter publiceringen rört upp känslorna i arabvärlden. Vi speglar stämningarna i Mellanöstern och debatterar också gränsen mellan yttrandefrihet och respekt för religion. Medverkan av Per Svensson, journalist, Mehmed Kaplan, Sveriges Unga Muslimer, Katarina Malmström, kommunikationschef på Arla och Thomas Heine, korrespodent på Jyllands-Posten.  (17.00)

Hur ska EU hantera Hamas’ valseger?
I dag väntas besked om det blir ekonomiska sanktioner eller inte och vilka kan konsekvenserna bli? Medverkan av Anna Dahlberg, ledarskribent på Expressen och Ernst Klein, fd ledarskribent på Östgöten.

Klassresa i indiska slummen
Bombay, eller Mumbai som staden heter sen 10 år tillbaka, är Indiens kommersiella centrum och en magnet för stora delar av Indien. Här finns jobben, pengarna och drömmarna. Hör om Samir som just påbörjat sin resa mot ett bättre liv, det liv som så många fattiga indier drömmer om. Reportage av Åsa Furuhagen-Vestergren.

Producenter: Helena Giege och Carlos Garat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".