1 av 2
Kristin Göthe
2 av 2
Anders Holmberg

Tisdag 31 januari

Programledare: Anders Holmberg och Kristin Göthe

Allt fler blir hemlösaAntalet hemlösa i Sverige har blivit fler de senaste åren, det visar en kartläggning från Socialstyrelsen som lämnades till regeringen på tisdagen. Man räknar med att det finns minst 17 800 hemlösa. Annika Remaeus, utredare och Anette Haraldsson fd missbrukare deltar.
Kl 16.05

Det asiatiska språnget
Det ska handla det om den explosionsartade utvecklingen för kinesiska medier, ständigt kommer nya tidskrifter, tevekanaler och bloggar på nätet. Nu rapporteras om t ex gruvolyckor, något som var tabu förut. Men censuren slår fortfarande till, journalister fängslas eller får yrkesförbud. Marina Svensson, sinolog, Chen Maiping, författare, Johan Lagerkvist, sinolog och Göran Leijonhufvud, journalist DN medverkar.
Kl 16.10

Jyllandspostens avbön
I vår andra timme blir det reaktioner på de danska ursäkterna för Mohammed-bilderna. Räcker avbönerna? Och vad har Jyllandsposten egentligen uppnått med sin publicering? Journalisterna Göran Rosenberg, Johan Hakelius och Christer Fridén SR:s korrespondent medverkar.
Kl 17.00

Trängselskatter
I dag är det fyra veckor sen försöket med trängselskatter i Stockholm startade. Är det dags för de borgerliga partierna att ge upp sitt motstånd? Hör centerpartiet och folkpartiet i debatt. Per Ankersjö (c) och Lotta Edholm (fp) är med.

Krogdiskriminering
Inte bara invandrarkillar kränks i Sveriges krogköer. Det gäller också kvinnor från Thailand. De riskerar att diskrimineras av vakter som misstänker att de är prostituerade. Det berättar flera kvinnor med ursprung i Thailand som råkat ut för det och som Katja Magnusson har pratat med.

Skolbarn i Kunming
Konkurrensen i det kinesiska samhället ökar. Skillnaden mellan fattiga och rika blir allt större. I alla samhällsklasser är man överens om en sak, utbildning är nyckeln till framtiden. Men inte ens i grundskolan råder det lika villkor. Hanna Sahlberg har besökt en av Kunmings friskolor för inflyttade arbetarbarn från landet.

Producenter: Maria Meschke och Towe Matre

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".