1 av 4
Muslimska protester
2 av 4
Monica Saarinen
3 av 4
Kristin Göthe
4 av 4
Nils Horner

Torsdag 2 februari

Programledare: Monica Saarinen och Kristin Göthe

Arabiska mediers reaktioner på karikatyrerna 
Hur rapporteras det om danska Jyllandspostens karikatyrer på profeten Muhammed i arabiska medier. Hör SR:s Karwan Tahir. Bengt Lindroth, Nordenkorrespondent berättar om läget i Danmark just nu.

Kampen mot korruptionKorruption är ett av de största hindren för ekonomisk utveckling samtidigt som det är ett effektivt smörjmedel för att systemet ska fungera. I både Kina, Sydkorea och Indien pågår stora kampanjer för att få bukt med korruptionen. Vad betraktas som korruption i dessa olika länder och hur bedrivs kampen? Reportage och medverkan av Nils Horner direkt ifrån Indien. Caroline Salzinger rapporterar från Seoul där regeringen sätter kampen mot korruptionen högt på dagordningen. Medverkar gör sinologen Mattias Burell, Fredrik Cho asienansvarig, Hagström & Qviberg samt 
Man-Yan-ng, försäljningschef, ABB.

Nya Vänsterpartiet
Det nya vänsterparti ser snart dagens ljus. Vad exakt står dom för? Vilka är chanserna för dom att ta sig in i Riksdagen. Reportage av Olof Sjölander. Medverkar gör Margó Ingvardsson  en av det nya partiets förgrundsgestalter. samt Robert Sundberg från Dalademokraten och Mikaela Munck af Rosenschöld, Östersundsposten.

Delade åsikter om karikatyrerna på Mohammed
Helt olika syn på publiceringen av Muhammedbilderna har Mehemet Kaplan, Sverigers unga muslimer och Salam Karam, frilansjournalist. Varför blir vissa provocerade och andra inte?

Karoshi, plötslig vuxendöd
Det handlar om till synes friska människor, som plötsligt dör av stroke eller hjärtinfarkt, De har jobbar ihjäl sig. Karoshi tros drabba 10-tusentals japaner varje år. De flesta är män. Men deras efterlevande får mycket lite stöd. Vår medarbetare Jon Thunqvist följde med när ett femtiotal änkor uppvaktade Socialdepartementet i Tokyo.

Hyllad westernfilm från USA
Imorgon har Brokeback Mountain, filmen om två homosexuella cowboys premiär i Sverige. Sara Stenholm, korrespondent, New York berättar lagom mycket om innehållet och om reaktionerna på filmen i USA.

Producenter: Maria Meschke och Towe Matre

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".