1 av 3
Monica Saarinen
2 av 3
Patrik Peter
3 av 3
Egyptiskt fartyg

Fredag 3 februari

Programledare: Monica Saarinen och Patrik Peter

FredagsbönenI vår första timme berättar vi vad som sagts i fredagsbönen i Sverige och arabvärlden i dag, efter den dramatiska veckan med protester mot Muhammedbilderna i Danmark. David Thurfjell, lektor religionsvetenskap, Jens Ericson, reporter Ekot, Taleb Yass, reporter Arabiska redaktionen och Christer Fridén, SR:s korrespondent deltar.
Kl 16.05

Fredagsgäst: Diakonen Jan Johansson
Tusentals asylsökande får en ny chans att stanna i Sverige enligt den tillfälliga asyllagen. I fredagsintervjun möter du diakonen Jan Johansson som i över 30 år hjälpt människor som söker skydd. Vad har han gjort för att stödja människor som flytt? Och vad ska han göra nu när fler flyktingar får uppehållstillstånd?

Kvinnligt uppror
På Göteborgs filmfestival har det visats en dokumentär av Kim Longinotto, brittisk dokumentärfilmare. Många av hennes filmer handlar om starka kvinnor och barn i olika delar av världen, som vågar göra uppror. I hennes senaste film, Sisters in law, kämpar de båda kvinnorna Beatrice och Vera kämpar för rättvisa i en domstol i Kamerun. Benedikta Cavallin har träffat henne.

Egyptiskt fartygDet egyptiska myndigheterna bekräftade på fredagseftermiddagen att ett egyptiskt fartyg med långt över 1 000 människor ombord har sjunkit i norra Röda havet. Stig Elvemar, ambassadör i Kairo är med.
Kl 17.00

Muhammedbilderna
I vår andra timme mer om muhammedbilderna och det politiska efterspelet? Går det att stoppa den boll som är i rullning nu? Vad krävs för det? Agneta Ramberg, Bengt Lindroth, SR:s korrespondenter, statsvetaren Ishtiaq Ahmed medverkar bl a.

Krönika
Björn Elmbrants
krönika i dag handlar om den amerikanska riksbankens avgående och hyllade chef, Alan Greenspan. Hur stabil ekonomi lämnar han efter sig egentligen?

Ny gratistidning
Ännu en ny gratistidning i Stockholm, nästa vecka kommer första numret av Södra Sidan, som låter förortsborna själva stå för journalistiken. Anton Karis reporter.

Producenter: Carlos Garat och Karin Wickström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".