1 av 3
Monica Saarinen
2 av 3
Peter Welander
3 av 3
Konstitutionsutskottet

Tisdag 7 februari

Programledare: Monica Saarinen och Peter Welander

Protester mot de nordiska länderna
Vi följer händelseutvecklingen i framför allt Afghanistan och Iran. Medverkan av Muhammad Ghamari, boende i Teheran, Örjan Fridner, Svenska Afghanistankommittén och Katja Öberg, Svenska Afghanistanstyrkan.

Inför ärkebiskopsvalet
På onsdag är det provval till ärkebiskopsposten och för första gången utser kyrkan själv sin högste chef. Tidigare har regeringen haft ett ord med i laget. Men vilken betydelse har ärkebiskopen? Vilken roll spelar han eller hon? Och vilka frågor bör en sådan driva? Vi sänder direkt från Katedralcaféet vid Uppsala domkyrka. (Ca kl 16.10)

Dagens KU-förhör
Hör också om Konstitutionsutskottets utfrågningar om flodvågskatastrofen: idag förhördes ambassadören Jonas Hafström och UD:s expeditionschef Per Thöresson.

Svenska företag mitt i konflikten
Protesterna har varit våldsamma mot nordiska intressen och nu anpassar sig svenska företag till krisen, för att slippa en köpbojkott i mellanöstern.

Slumstad på uppgång
Haiti, västvärldens fattigaste land, håller val, men klyftorna mellan olika grupper är stor och många befarar ännu blodbad. Den jättelika slumstaden Cité Soleil, i huvudstaden Port au Prince, är fortfarande ett laglöst område men den senaste tiden har Cité Soleils invånare anat en viss ljusning - tack vare ett litet sjukhus... Reportage av Lars Palmgren.

Prostitutionsdilemma
För sju år sedan blev det kriminellt att köpa sexuella tjänster. Men nu kräver en prostituerad kvinna i Lund att det ska bli lagligt att köpa sex igen. Enligt henne har det sexköpslagen gjort det farligare att vara prostituerad. Reportage av Lotta Malmstedt. Samtal med Helena Cevers, barnmorska MAS och Anders Gripenlöf, polis.

Producenter: Carlos Garat och Ami Hedenborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".