1 av 3
Monica Saarinen
2 av 3
Kristin Göthe
3 av 3
Beirut, Libanon 28/2 2005 Foto:PRB

Onsdag 8 februari

Programledare: Monica Saarinen och Kristin Göthe

Näringslivet känner sig hotat
Flera toppchefer i näringslivet tycker att statsminister Göran Persson hotar företagarna när de ger sig in i inrikespolitiken. Urban Bäckström, Svenskt Näringsliv möter socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog.

Kambodjansk dansare
I ett reportage signerat Johan Lindahl möter vi en av de få kulturarbetare som överlevde röda khmerernas utrensningar i Kambodja; en 73-årig dansös som är på Sverigebesök...

Balansen mellan Syrien och Libanon
Syrien har fram till förra våren haft trupper i Libanon och kontrollerat det mesta i det lilla grannlandet de senaste årtiondena. Hur är balansen idag mellan Libanon och Syrien och vad kommer bilderna av profeten Mohammed att spela för roll för vad som nu händer? Medverkan av Leila Assaf Tengroth, journalist, Viola Furubielke, Palmecentret och Peter Löfgren, journalist.

Samhällsengagemang eller civil olydnad?
Hur mycket civil olydnad är egentligen acceptabel? Hör om rättegången mot nio föräldrar som ockuperade en rektorsexpedition i Göteborg i protest mot nedskärningar. Debatt mellan Dennis Töllborg, professor i rättsvetenskap och Caterina Franceschi, socialdemokratisk ordförande i Majornas stadsdelsnämnd.

Grammisgalan
Laleh, som bland annat är årets artist och den stora stjärnan på Grammisgalan igår, är gäst i dagens Studio Ett.

Nytt bränsle på elden i Danmark
Medan vreden mot Danmark fortsätter världen runt så tycks försöken att få lugn på hemmaplan verka, åtminstone just nu. Men elden mot Danmark går hårt åt ekonomin, och det som är landets värsta utrikespolitiska kris i modern tid kan - om den fortsätter, också bli en inrikespolitisk kris. För Dansk folkeparti har hällt nytt bränsle på elden.

Arbetskraftsinvandring
En rapport om den fria rörligheten inom EU kommer idag. Samtal med Susanne Palme, EU-reporter och SR:s Londonkorrespondent Agneta Ramberg.

Jägarprotester
Reaktionerna på det förslag som ska ge de renägande samerna större rätt att jaga och fiska på marker i Norrlands inland har tidvis nått ren stormstyrka. Förslaget sågas av jägarna och bland de som är mest kritiska märks den stora majoriteten samer som inte arbetar med renskötsel. Reportage av Torbjörn Bergström.

Producenter:
Johan Wangström               Helena Giege
johan.wangstrom@sr.se          helena.giege@sr.se
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".