1 av 3
Anders Holmberg
2 av 3
Towe Matre
3 av 3
KU förhörssalen

Torsdag 9 februari

Programledare: Anders Holmberg och Towe Matre

Protester i Libanon mot satirbilderna
Hundratusentals i Hizbollahdemonstration i Libanon mot karikatyrerna på profeten Muhammed. Bengt Therner rapporterar direkt från Beiruts gator samt Johan Gärde, religionssociolog. 16.05

Telefonväkteri om Muhammedteckningarna
Publiceringen av satirbilderna på profeten Muhammed har väckt en våg av våld och indignation. Men vad handlar upprördheten om? Har bilderna blivit en katalysator för något annat? Vad tycker du och vad undrar du? Ring till telefonslussen 08-241500 och ställa din fråga från 15.30 eller mejla dina frågor på studioett@sr.se.
Medverkar gör Maria Schottenius, kulturchef Dagens Nyheter, Mariam Osman Sherifay (s), muslim, David Thurfjell, islamolog samt Cecilia Uddén, Sveriges Radios blivande mellanösternkorrespondent.


Dagens KU-utfrågningar
Idag var det ett av de avgörande konstitutionsutskottsförhören i de utfrågningar som pågår om regeringskansliets hantering av Tsunami-katastrofen. Vi analyserar utfrågningen av regerigens topptjänstemän, statsministerns och utrikesministerns närmaste män. Barbro Hedvall, ledarskribent Dagens Nyheter och Helle Klein, Aftonbladet och Studio Etts inrikespolitiske reporter Olof Sjölander medverkar.

Debatten kring satirbilderna fortsätter att trappas upp Nu nämns även Sverige som ett av de länder där profeten Muhammed karikeras. Under dagen har den libanesiska tv-kanalen Al-Manar rapporterat att en svensk tidning har utlyst en ny karikatyrtävling. Samtal med Magnus Norell, forskare FOI, Johan Gärde, religionssociolog, Jimmy Åkesson, Sverigedemokraterna och en reaktion av Laila Freivalds, utrikesminister.

Outsourcing dålig affär
Hör forskarna som hävdar att det är lönsammare behålla tillverkningen i Sverige än att flytta till låglöneländer. Reportage av Torbjörn Bergström, SR Umeå.

Producenter:
Carlos Garat              Ami Hedenborg                    carlos.garat@sr.se        ami.hedenborg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".