1 av 4
Monica Saarinen
2 av 4
Kristin Göthe
3 av 4
Angeles Bermudez-Svankvist. Foto: Stefan Bohlin
4 av 4
Anders Wennersten har besökt bergen i Kina där pandorna bor.

Fredag 17 februari

Programledare: Monica Saarinen och Kristin Göthe

SkandiarättegångenFörst om rättegången mot Skandias förre vd Lars-Erik-Petersson som inleddes idag. Hur ensam var han om dom beryktade bonusprogrammen? Christer Hillbom, Ekots ekonomiske kommentator och Sophie Nachemson-Ekwall, journalist Dagens Industri medverkar.
Kl 16.05

FredagsgästVår fredagsgäst är Angeles Bermudez-Svankvist, f d VD för Folktandvården Stockholms län AB, som kallar sig själv för en offentlig entreprenör. I dagarna seglar hon vidare till en ny toppost, efter att ha vänt tandvården från att vara ett bolag i djup ekonomisk kris till att gå med vinst. Hör hennes tankar om ledarskap, om hur man förvandlar snålblåst till medvind och om sin uppväxt bland flamencodansare.

Pandorna i KinaSichuanprovinsen i Kina är känt för sin kryddstarka mat och sina jättepandor. Situationen för dom utrotningshotade djuren har ljusnat något på senare år. Snart hoppas forskare att för första gången någonsin och efter lång träning, kunna frige en panda som fötts i fångenskap.

Dödsmisshandeln i Stockholm city
Svea hovrätt skärpte på fredagen straffen för de tre personer som stått åtalade för dödsmisshandeln av en 29-årig man på Kungsgatan i Stockholm i somras. Advokat Tomas Olsson och Karl Bergqvist, hovrättsråd medverkar.
Kl 17.00

Journalister och makthavare
Är det ett problem eller kanske en tillgång för journalistiken, att journalister umgås med makten? Detta apropå SVT-journalisten som sov över på Harpsund. Anders Jonsson, politisk kommentator Expressen och Britt-Marie Citron, frilansjournalist.

Antikmässan
Intresset för antiktiviteter är enormt i Sverige, men vem sätter trenderna i antiksvängen? Towe Matre har besökt den. 

Krönika
Björn Elmbrant
funderar över vår tids rädslor, sedan fågelinfluensan krupit närmare Sverige.

Skoldebatt i Umeå
Mer ordning och reda i skolan. Det var ett av budskapen från folkpartisten Jan Björklund när han och skolminister Ibrahim Baylan möttes i en debatt i Umeå tidigare idag. Skolministerns motdrag var att peka på dom borgerliga skattesänkningar som det största hotet mot skolan. Reportage av Torbjörn Bergström.


Producenter: Anders Diamant          Karin Wickström
                     
anders.diamant@sr.se   karin.wickström@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".