Onsdag 22 februari

Programledare: Monica Saarinen och Patrik Peter

Äldreomsorgen
I vår första timme ska det handla dom äldres svårigheter att få ett tryggt boende. Många står i kö till allt färre äldreboenden, samtidigt som hemvården brister. Lars Ekelöf har besökt Lingården i Garphyttan. Det blir debatt mellan vårdminister Ylva Johansson och kristdemokraternas Maria Larsson.
Kl 16.05

Val i UgandaFörsta demokratiska valet på 25 år hålls på torsdag i Uganda.
Mycket talar för att den sittande presidenten Museveni lyckas behålla makten, trots kraftig kritik från människorättsorganisationer. Det handlar om landet i östra Afrika som en gång terroriserades av diktatorn Idi Amin. Vilken väg kommer Uganda att ta: mot mer demokrati eller mot en militärkontrollerad stat? Gäster: Helena Källerman, Läkare utan gränser, Richard Sseruwagi, skådespelare som är född i Uganda, Vincent Dahlbäck, SR:s Afrikakorrespondent. Kl 16.10

Fågelinfluensan
EU-kommissionen gav på onsdagen sitt godkännande för de franska och nederländska planerna på att vaccinera tusentals hönsfåglar mot fågelinfluensa. Det är första gången EU-kommissionen har gett klartecken till massvaccinering. Lena Björnroth från Jordbruksverket medverkar bl a.
Kl 17.00

Jakten på Mladic
Det blir mer om jakten på den misstänkte serbiske  krigsförbrytaren Ratko Mladic, och reaktionerna på den i Serbien. Christina Gustafsson, utrikesreporter Ekot och Natasha Jevtic Esbjörnsson, chef Helsingforskommittén i Belgrad är med.

Mailinglistan Elit
Där har en rad kända journalister och makthavare skvallrar om andra kändisars sex- och alkoholvanor. Är det värre att skvallra via e-posten än att skvallra vid en bardisk? Jan Axelsson, chefredaktör nättidningen Flashback och Rolf van der Brink, chefredaktör Dagens Media deltar.

Bono mot fattigdomen
Rockstjärnan Bono har kommit att personifiera den privata sektorns växande engagemang mot ohälsan bland världens fattiga. Hans nya initiativ är märket RED. En sammanslutning av några ledande märkesföretag där delar av intäkterna ska gå till kampen mot sjukdomar som malaria, aids och tbc. Johan Lindahl har tittat närmare på RED.

EU:s framtid
Hur ska EU:s framtid gestalta sig? Ja, det är en av de största frågorna i Europadebatten ett bra tag framöver. Efter de dubbla nejen till EU:s författning i de franska och holländska folkomröstningarna förra året råder djup osäkerhet om hur EU ska gå vidare. Kerstin Brostrand, SR:s Brysselkorrespondent rapporterar.

Producenter: Maria Meschke              Helena Giege
                      maria.meschke@sr.se      Helena.giege@sr.se