Måndag 27 februari

Programledare: Monica Saarinen och Kristin Göthe

EU och Muhammedkarikatyrerna
Hur hanterar EU krisen efter Muhammedteckningarna? Vissa medlemsländer tycker att unionen är för mjuk i tonen. Medverkan av Susanne Palme, EU-reporter.

Det politiska arvet efter Olof Palme
Den 28 februari är det 20 år sedan Olof Palme mördades på öppen gata i Stockholm.
Olof Palme betraktas som en av Sveriges främsta politiska gestalter - som partiledare och statsminister präglade han samhällsdebatten och det politiska livet i Sverige i flera decennier. Majgull Axelsson, författare, Claes Arvidsson, ledarskribent på Svenska Dagbladet, Anne-Marie Lindgren från socialdemokratiska tankesmedjan Idé och Tendens och Studio Etts Björn Elmbrant talar om det politiska arvet efter Olof Palme.

Reinfeldt polisanmäler
Moderatledaren Fredrik Reinfeldt har nu polisanmält mejlen från socialdemokraternas valstrateg. Vilket brott är egentligen begånget? Anders Jonsson, politisk kommentator på Expressen analyserar och advokat Peter Danowsky reder ut det juridiska.

Hyllade hockeyhjältar
I eftermiddag firas de svenska hockeyhjältarna som landar i Stockholm efter OS-guldet igår. Men vi undrar också hur muntert det är för sverigefinnarna idag... Vi sänder direkt från Medborgarplatsen där de officiella hyllningarna kommer att hållas.

EU-hjälp till Palestina
EU:s utrikesministrar beslutade i eftermiddags att ge drygt en miljard kronor i humanitär hjälp till den palestinska myndigheten. Den palestinska ekonomin är nära att kollapsa, men flera EU-länder är tveksamma till fortsatt ekonomiskt stöd som kan hamna i Hamas fickor. Medverkan av Jonas Sjöstedt, EU-parlamentariker (v) och Gunnar Hökmark, EU-parlamentariker (m).

Knarkets väg in i Europa
Hör Alice Petréns reportage från  Portugal - en av Europas portar där knarket flödar in. Vi träffar Bruno, svensk-portugis och tidigare narkoman i Lissabon.

Samtidskonst på Moderna muséet
Tusentals nyfikna besökare har den senaste veckan strömmat till utställningen ”När är jag?” på Moderna museet. 49 mer eller mindre kända konstnärer mellan 28 och 99 år tar temperaturen på dagens Sverige. Vad är det då dessa konstnärer har att berätta om vår samtid? Reportage av Towe Matre.

Producenter: Helena Giege            Ami Hedenborg
                      
helena.giege@se.se     ami.hedenborg@sr.se