Tisdag 28 februari

17-timmen 28/2 går ej att lyssna på i sin helhet på grund av ett specialinslag i sändningen. Lyssna i efterhand på de enskilda delarna för 17-timmen. Programledare: Anders Holmberg, Thomas Nordegren och Sara Stenholm

Fågelviruset i Sverige
Det finns nu konstaterade fall av fågelviruset H5N1 i Sverige uppger Jordbruksverket. Vi ska ägna en hel del av Studio Ett i dag åt att försöka besvara några av alla de frågor som dyker upp nu när fågelinfluensan har nått Sverige. Både efter kl 16.00 och 17.00 handlar det om de första smittade fåglarna. Gäster är bl a Marianne Elvander, Statens veterinärmedicinska anstalt och Karl Ekdahl, EU:s smittskyddsmyndighet. Jenny Berntsson-Djurvall rapporterar från Oskarshamn och Lotta Malmstedt befinner sig på Sveriges största ankuppfödare utanför Malmö.

Livet i New OrleansI dag kulminerar den stora karnevalen i New Orleans med fettisdagsparaden Mardi Gras, men är det rimligt att festa när staden blöder? Sex månader efter orkanen Katrina ligger fortfarande stora delar öde och mer än 100.000 hus är förstörda. Ska man bygga upp den sjunkande staden trots att ordentligt skydd mot nya orkaner saknas? Våra USA-korrespondenter Sara Stenholm och Thomas Nordegren samtalar med svenskar och amerikaner.

Fågelviruset i Sverige
Vi kommer att ägna en stor del av vår andra timme åt fågelviruset. Gäster är bl a Ann-Christin Nykvist, jordbruksminister, Björn Olsen, infektionsläkare, Ragnar Norrby, gd Smittskyddsinstitutet.

Systematisk förföljelse
Nio procent av Sveriges befolkning har någon gång blivit upprepat trakasserad ett fenomen som också kallas för stalking. Det visar en rapport som idag kom från BRÅ, Brottsförebyggande rådet. En av dem som har blivit utsatt är Peter. Han blev förföljd av en kvinna som han tidigare hade ett förhållande med. I reportaget som sänds i dag medverkar Peter, som egentligen heter något annat, med förvrängd röst. Av integritetsskäl väljer Sveriges Radio att inte publicera reportaget med Peter på webben. Samtal med Stina Holmberg, enhetschef, BRÅ, och Nicklas Långström, psykiater och forskare, Karolinska institutet, om stalking.

Fettisdagen
Idag på fettisdagen tänkte vi dessutom, förutom att smacka i oss en semla, uppmärksamma en namne, orten Semla. Hör ett reportage av Anton Karis.

Producenter: Maria Meschke  och Karin Wickström 
maria.meschke@sr.se karin.wickstrom@sr.se