Onsdag 1 mars

Programledare: Anders Holmberg och Bengt Lindroth

Bush i Afghanistan
I vår första timme handlar det om USA:s president George Bush som i dag gjort sitt första besök i Afghanistans huvudstad Kabul. Men på hemmaplan fortsätter världens mäktigaste man att slå nya rekord i impopularitet. Erik Åsard, chef för Institutet för Nordamerikastudier vid Uppsala universitet.

Danmark i kris
Efter teckningarna av profeten Muhammed i Jyllandsposten är Danmark ett land i kris. Ambassader har bränts ner, den danska flaggan och bilder på statsministern brinner runt om i den muslimska världen och det danska näringslivet är bojkottat. Motsättningarna har skärpts mellan majoritetsbefolkningen och den muslimska minoriteten, vilket visar sig i att det främlingsfientliga Dansk Folkeparti har gått starkt fram i opinionsundersökningarna. Vad ska man nu ta sig till? Studio Ett sänder direkt från Köpenhamn. 

FågelinfluensanVarför måste alla de som har höns för husbehov hålla sina djur inne? Vilken är risken om små eller stora tamdjursbesättningar smittas? Förutom för den enskilda gården? Sven Börjesson, reporter, Per Lindahl, ordförande Svensk Fågel och Håkan Henriksson medverkar.

Tjeckiskt adoptionsstopp
Fallet med den adopterade pojken som vanvårdats till döds har väckt stor uppmärksamhet i Tjeckien, landet han kom från. Där diskuteras nu att stoppa alla utlandsadoptioner. Carl Rüster, frilansjournalist och Inga Näslund från Adoptionscentrum deltar.

Från Folkpartiet till Fi
Och så hör ni Maria Carlshamre, EU-parlamentariker (fp) som i dag meddelade hon att hon går från folkpartiet till Fi. Medverkar gör också fp-riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson.

Kina och Taiwan
Den politiska temperaturen på båda sidor om Taiwansundet har ökat under senaste dagarna. Det efter att Taiwans ledare som kämpar för ökad självständighet, lagt ner det så kallade återföreningsrådet. Något som irriterar Kina och oroar USA. Reportage av Anders Wennersten.

Producenter: Anders Diamant och Gösta Lempert
anders.diamant@sr.se gosta.lempert@sr.se