1 av 3
Demonstrationer i Thailand
2 av 3
Kristin Göthe
3 av 3
Anders Holmberg

Onsdagen den 15 mars

Programledare: Anders Holmberg och Kristin Göthe

Pensioner
Debatt om pensionsavtal. Medverkan av Sven-Otto Littorin (m), Ulla Hoffman (v).

Politisk dramatik i Thailand
Han har kallats Thailands Silvio Berlusconi, miljardären och premiärministern Thaksin Shinawatra. Nu demonstrerar tusentals människor i Bangkok för att få honom att avgå. Undantagstillstånd hotar, nationen är delad och landsbygd står mot stad.

Antisemitiska uttalanden
Ska toleransen för judefientliga uttalanden vara större om de handlar om Israel-Palestinakonflikten? Justitiekanslern Göran Lambertz får kritik från judiska företrädare för att han tagit såna hänsyn.

Mer om pensioner
Varför ska villkoren skilja sig mellan de i toppen och oss andra? Ska direktörer och politiker ha rätt till en tryggare ålderdom än vanliga löntagare? Samtal med Björn Elmbrant, inrikespolitisk kommentator på Ekot.

Soldatrekrytering
Vi ska till Nebraska, USA, ett av allt färre områden där det är lätt för rekryterarna att hitta nya soldater till Irak-kriget. Reportage av Sara Stenholm.

Efter Muhammed-krisen
Polariseringen ökar i Danmark efter debatten runt Muhammedkarikatyrerna. Reportage av Gösta Lempert.

Svenska studerande är stressade och ångestfyllda
I en ny rapport varnar SFS för att den psykiska ohälsan bland studenterna kan få allvarliga konsekvenser, om politikerna inte vidtar ordentliga åtgärder.

Carola vinner Melodifestivalen på lördag
I alla fall om man ska tro det brittiska spelbolaget Ladbrokes. De är övertygade om Carola-seger och har därför stängt vadslagningen på tävlingen. Det går i och för sig att satsa på Carola, men då gäller det en annan tävling, det säger Ladbrokes Sverigechef Douglas Roos.

Producenter: Anders Diamant           Helena Giege
                      anders.diamant@sr.se     helena.giege@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".