1 av 3
Vardag i Irak
2 av 3
Anders Holmberg
3 av 3
Laila Freivalds

Måndag 20 mars

Programledare: Anders Holmberg, Sara Stenholm och Thomas Nordegren

Kommuner och lönedumpningFörst i dag handlar det om kommuner ska få säga nej till företag som inte har kollektivavtal? Halmstads kommun har fällts för att man krävde kollektivavtal i offentliga upphandlingar. Susanne Palme, reporter Studio Ett är med.
Kl 16.05

Tre år sedan Irakinvasionen
Det har nu gått tre år sedan den USA-ledda koalisionen invaderade Irak. Hur såg planeringen för kriget ut egentligen och hur ser strategin ut för framtiden? Vi sänder direkt från Washington. Medverkar Gunnar Lund, ambassadör, Claes Ryn, professor statsvetenskap, Anna Dahlberg, ledarskribent Expressen.
Kl 16.10

Laila Freivalds och MuhammedkarikatyrernaI vår andra timme mer i affären Laila Freivalds och vad som sas och inte i samband med stängningen av SD:s hemsida. Göran Greider, chefredaktör Dala-Demokraten, Barbro Hedvall, ledarskribent på DN samt Peter Eriksson, språkrör (mp) deltar.
Kl 17.00

Irak kriget
Irakkriget också från svensk horisont. Hör ett reportage av SR:s Mellanösternkorrespondent Christer Fridén och en debatt mellan Vänsterpartiets partiledare Lars Ohly och Expressens ledarskribent PM Nilsson.

Vitryssland
Den vitryske presidenten sedan tolv år, Aleksander Lukasjenko, har officiellt förklarats som vinnare i presidentvalet. Hör om Vitryssland dagen efter valet. SR:s Rysslandskorrespondent Maria Persson-Löfgren är med.

Norrköpings konsthall
Norrköpings Konsthall låter pampigt, men när vår reporter Anton Karis hittade den på en bakgata i Norrköping var det inte någon stor hall, snarare en mycket liten lokal. Liten men betydelsefull, förra året fick Norrköpings konsthall Östergötlands läns pris Konsthjärtat för att dom var som det hette i motiveringen ”en frisk uppstickare inom utställningsverksamheten i Norrköping” .

Producent: Anders Diamant
anders.diamant@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".