1 av 2
Barriären på Västbanken. Foto: AP Photo/SCANPIX
2 av 2
Ny utrikesminister Jan Eliasson och statsminister Göran Persson Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix

Måndag 27 mars

Programledare: Monica Saarinen och Kristin Göthe

Eliasson blir ny utrikesminister
Vid en presskonferens i förmiddags tillkännagavs att Jan Eliasson blir ny utrikesminister efter Laila Freivalds. Hör honom i Studio Ett efter kl 16.05. Efter kl 17.00 analyserar vi utnämningen av Jan Eliasson som ny utrikesminister och de utmaningar han står inför. Är Eliasson den utrikesminister Sverige behöver? Medverkar gör bl a Sverker Åström, fd kabinettssekreterare, Britt-Marie Mattsson, utrikeskommentator på GP, Cecilia Stegö, chef Timbro och Björn Elmbrant, inrikespolitisk kommentator på Studio Ett.

Parlamentsval i Israel
Israel går till val i morgon, ett val i skuggan av barriären, stängslet eller muren... Det är också ett val i skuggan av Ariel Sharon - som ligger i koma - vars politik och personlighet fortfarande präglar landet. Valet handlar också om vilka
israeliska bosättningar som ska finnas kvar och om vilka som ska utrymmas, ett ödesval om Israels framtida gränser. Samtal med Göran Rosenberg, journalist, Isabelle Schierenbeck, statsvetare och Christer Fridén, SR:s mellanösternkorrespondent. (16.10)

Danska imamer i polisförhör
I dag förhörs två imamer av dansk polis. Den ene efter ett uttalande om terrorangrepp på Danmark, den andre för hot mot en känd politiker. Reportage av Gösta Lempert.

Svenska studenter om franska protester
Det finns hundratals svenska studenter i Frankrike och de berörs också av de pågående ockupationerna mot den nya arbetslagsreformen. Vår medarbetare i Paris, Johan Tollgerdt, har träffat flera svenska studenter för att få reda på vad de tycker och tänker om protesterna.

Producenter: Helena Giege                     Carlos Garat
helena.giege@sr.se            carlos.garat@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".