1 av 4
Anders Holmberg
2 av 4
Towe Matre
3 av 4
Estonia Copyright:PrB
4 av 4
The FIFA World Championship Cup 2006. AP Photo/Jens Meyer/PrB

Måndag den 3 april

Programledare: Anders Holmberg och Towe Matre

Oroligt i kurdiska Turkiet
Vad ligger bakom den senaste veckans våld? Ni hör svenske Arjen Otlu direkt från kurdiska Diyarbakir i Turkiet och Ingemar Karlsson, svensk generalkonsul i Istanbul. 

Italien går till val
I fem år har mediemagnaten Silvio Berlusconi styrt Italien. Hans parti ”Forza Italia” och den koalition som Berlusconi lyckades bilda vann 2001-års val med stor marginal. Men nu är det helt andra tongångar inför söndagens parlamentsval: ekonomin står stilla, arbetslösheten blir ett allt större problem, statsskulden växer och oppositionens popularitet ökar. Har italienarna tröttnat på sin skönsjungande premiärminister Berlusconi? Medverkan av Pasquale Cricenti, statsvetare, Titti Nylander, SR Ekot, Åke Malm, frilansjournalist och Rolf Gustavsson, SvD.

Mörklagt runt Estoniakatastrofen?
Har omständigheterna kring och efter Estonia-olyckan mörklagts? Miljöpartiets Lars Ångström möter socialdemokraten Kent Härstedt. Dessutom medverkar Ekots Erik Ridderstolpe.

Neddragningar för skolbiblioteken
Kommunens nedskärningar har drabbat skolbiblioteken hårt runt om i landet. Hälften av alla elever på grundskolan får inte besöka ett bemannat bibliotek på skolan och fyra av fem kommuner är idag inte beredda att lägga mer resurser på verksamheten. Skolbiblioteket på Österledens högstadium i Karlskoga är en av de ställen som saknar en riktig bibliotekarie, här får Birgitta Söderman som är SO-lärare rycka in när hon kan... Reportage av Vesna Kitanovic.

Hamilton återuppstår
Jan Guillou
kommer hit och berättar varför det blev nödvändigt att släppa ut den gamle agenthjälten Carl Hamilton ur garderoben igen i den kommande boken. Boken heter ”Madame Terror” och kommer ut i augusti.

Bojkott av Fotbolls-VM?
Är bojkott av sommarens stora idrottsevenemang ett bra sätt att ta avstånd från den tyska sexhandeln? Hör Claes Borgström, JÄMO, Birgitta Ohlsson, (fp) och Lars-Åke Lagrell, Svenska Fotbollförbundet. 


Producenter:
Helena Giege                      Carlos Garat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".