1 av 2
Kristin Göthe
2 av 2
Monica Saarinen

Tisdag 18 april

17-timmen 18/4 går ej att lyssna till på webben i sin helhet på grund av ett specialinslag i sändningen. Lyssna här i efterhand på de enskilda delarna för 17-timmen.

Programledare: Monica Saarinen och Kristin Göthe

Översvämningar
Om de översvämningar som lagt delar av Centraleuropa under vatten. Vad händer när vattnet försvinner? Samtal med Jelena Mijainovic, arkitekt och Svante Axelsson, generalsekreterare SNF. 16.05

Populism i Europa
Rena rama populismen! Så kan ett politiskt förslag avfärdas, för det mesta med en fnysning. Populistiska partier brukar ha enkla svar på svåra frågor och populistiska strömningar och idéer sprider sig i flera länder i Öst-och Centraleuropa. Stödet för Dansk Folkeparti, liksom för norska Fremskrittspartiet, har också ökat. 16.10

Andra länder om svensk ekonomi
Om vårbudgeten och den ljusa bild av svensk ekonomi som tecknades av finansministern Pär Nuder idag, vad säger utrikeskorrespondenter som rapporterar hem om Sverige? Är bilden av svenska eknomin lika ljus i deras länder? 17.00

Unga killar som säljer sex
En ny undersökning visar att det är fler unga killar än tjejer som säljer sex till män via nätet. Och de gör det inte bara för pengar, utan för spänningens skull. Reportage av Agneta Nordin som finns att läsa i länken nedan.

Amerikanska politiker som kliar varandra på ryggen
Inte bokstavligt, utan för att en tjänst ofta ger en gentjänst....vilket kostar amerikanska skattebetalare många miljarder.

16-åring blir tungt namn i miljöpartiet i Nora
Man brukar säga att ungdomarna överger partipolitiken. Men det stämmer inte på 16-årige Simon Nummela, som häromsistens fick för sig att gå på Miljöpartiets årsmöte i Nora, där han bor. Resultatet av det är att han nu är ordförande för partiet där, till sin och många andras förvåning.

Producenter: Anders Diamant och Karin Wickström
                      anders.diamant@sr.se  karin.wickstrom@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".