1 av 4
Jacob Zuma
2 av 4
Li Hellström
3 av 4
Johan Wangström
4 av 4
Hermodsdalsskolan stängs

Måndag 8 maj

Programledare: Li Hellström och Johan Wangström

Domen mot Jacob ZumaKommer Sydafrikas förre vice president Jacob Zuma att fällas eller frias i våldtäktsrättegången? I dag kommer domen och vi tar upp den först i eftermiddag. Vincent Dahlbäck, SR:s Afrikakorrespondent rapporterar.
Kl 16.05

Hermodsdalsskolans ödeNu är det meningen att det slutliga beslutet ska fattas om Hermodsdalsskolan i Malmö. Skolan har blivit riksskänd för att politikerna vill stänga högstadiet, som man tycker sig tappat greppet om. Men känslorna är starka. Många försvarar skolan och vill ge en annan bild än den av våld hot och urspårad gängmentalitet. Vi sänder från skolan och undrar bl a om stängning är lösningen på en krisdrabbad skolas problem. Gäster är bl a Jytte Lindborg, rektor, Bo Sundqvist från Lärarnas Riksförbund.
Kl 16.10

Snabba studenter
Kan ekonomisk ersättning i form av en bonus få studenter att avsluta sina studier snabbare? Diskussion med Ulf Nilsson, folkpartiet och Lotta Ljungquist, Sveriges förenade studentkårer.
Kl 17.00

Sexualbrott14 advokater ställer Thomas Bodström mot väggen vad gäller att många målsägande och vittnen ljuger om vad dom blivit utsatta för. I Norge har en dom lett till att man fått en kommission dit förtvivlade människor vänder sig. Christian Diesen, professor i processrätt medverkar bl a.

Ozonet
Det marknära ozonet är inte bara farligt för hälsan som vi kunnat höra i helgen. Det kan också vara en bov i dramat bakom smältande glaciärer. Forskarna själva är överraskade  hör en av dom. Reportage av Sven Börjesson.

Sicilianska maffian
Och så möter ni fotografen Letizia Battaglia som bekämpat den sicilianska maffian i decennier, med kameran som vapen, hennes bilder väcker starka känslor. Just nu ställer hon ut i Rom, Towe Matre har träffat henne i Palermo.

CIA
Flyggeneralen Michael Hayden har nominerats av president Bush som ny chef för underrättelsetjänsten CIA. Nomineringen var väntad och vållade visst rabalder under helgen. Han är ansvarig för det kontroversiella antiterrorist-program där tusentals amerikanska medborgare fått sina telefoner avlyssnade och sin e-post läst. Samtal med Sara Stenholm, SR:s korrespondent i New York.

Producenter: Helena Giege och Carlos Garat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista